Steun ons en help Nederland vooruit

Talent gezocht!

D66 Rotterdam verwelkomt ten alle tijde (nieuwe) leden die zich graag willen inzetten voor de partij en de vereniging. U kunt zich altijd aansluiten bij één onze evenementen (klik hier voor onze agenda) en vindt hieronder een overzicht van vacatures en andere mogelijkheden om u actief in te zetten voor de partij.

Heeft u interesse in het wethouderschap?

Tijdens de laatste AAV is het Instellingsbesluit van de Wethoudersadviescommissie (WAC) aangenomen, inclusief het profiel van de wethouder. De WAC gaat met kandidaten in gesprek en adviseert de nieuwe fractie. Heeft u interesse in een eventueel wethouderschap van 2018 tot 2022? Laat dit ons dan weten voor 1 maart via wac@d66rotterdam.nl door middel van het toesturen van een motivatie, CV en een ingevulde wethoudersscan (te downloaden via D66.nl).

D66 Rotterdam is op zoek naar een Vertrouwenspersoon!

D66 Rotterdam is met 1300 leden één van de grootste afdelingen binnen de partij. Binnen de vereniging hechten we veel waarde aan een open sfeer en cultuur, eerlijke en respectvolle onderlinge omgang en transparante processen in de vereniging. We willen een vereniging zijn voor iedereen die de D66 waarden en filosofie onderschrijft en zij die dat doen moeten zich welkom en op hun gemak voelen bij D66 Rotterdam. De omvang van de vereniging en de bestuurlijke verantwoordelijkheden dragen eraan bij dat de vereniging bezig is met de verdere professionalisering van de vereniging. Hiertoe behoort ook het instellen van een vertrouwenspersoon. Klik hier voor meer informatie over de vacature. Het bestuur hoopt één of meerdere kandidaten te kunnen voordragen tijdens de volgende Algemene Afdelingsvergadering (AAV) in het voorjaar van 2018. Meer informatie over deze vacature kan worden ingewonnen bij Saida Ouarirou en Eva Oskam. Belangstellenden wordt verzocht om op uiterlijk zaterdag 31 maart 2018 hun kandidatuur kenbaar te maken aan bovengenoemden. In aanvulling op deze kennisgeving wordt een ingevuld kandidaatstellingsformulier verwacht dat op de website van D66 Rotterdam gepubliceerd zal worden.

Commissie Talentontwikkeling & Opleidingen

D66 Rotterdam barst van het talent. Voor politieke functies en bestuurlijke verenigingsfuncties zijn vaak meerder goede kandidaten beschikbaar. De allerbeste mensen op de juiste plekken krijgen en de juiste mensen op hun plek de allerbeste maken, dat is waar het bij talentontwikkeling om draait. Het scouten en ontwikkelen van talent staat bij ons hoog het vaandel. Daarom zoeken wij actieve leden die zich willen inzetten voor commissie Talentontwikkeling en Opleidingen. Wat houdt dit in? Je organiseert Masterclasses, je denkt mee over het opleidingsaanbod. Je helpt mee met het scouten en ontwikkelen van talenten binnen onze afdeling. Ben jij diegene die wij zoeken neem dan contact op met  Saida Ouarirou (06 5581 7974 of s.ouarirou@d66.nl).

Themagroepen

Themagroepen zijn denktanks die op stedelijk niveau de Rotterdamse fractie, bestuurders en wethouders inhoudelijk ondersteunen. Daarnaast organiseren de themagroepen bijeenkomsten over actuele onderwerpen, bijvoorbeeld overheveling van welzijnstaken naar gemeenten of de kwaliteit van onderwijs. In een themagroep kun je meedenken en -werken aan actuele mening-, beleid- en visievorming van D66 en Rotterdam. In themagroepen zijn inhoudsdeskundigen actief. Rotterdamse D66-leden die het leuk vinden om zich bij een themagroep aan te sluiten kunnen een e-mail sturen naar Politiek Secretaris Arne Speijer. Klik hier voor een overzicht van de verschillende themagroepen.

Talentenspreekuur

Het Talentspreekuur is bedoeld om leden op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te bieden om te klankborden over hun ambities binnen D66. De vereniging krijgt daarnaast meer inzicht in het beschikbare talent binnen D66 voor zowel bestuurlijke, als politieke rollen. Tijdens het kennismaken wordt er nader ingezoomd op de kennis, ervaring en ambities van onze leden. Samen verkennen wij welke mogelijkheden er zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen om jouw ambities te verwezenlijken. De Talentspreekuren van D66 Rotterdam vinden voor de Algemene Afdelingsvergaderingen (AAVs) plaats. Interesse? Meld je dan aan bij Saida Ouarirou!

Laatst gewijzigd op 28 februari 2018