Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Zorg en gezondheid

Er zijn 53.000 Rotterdammers die dankzij een vorm van ondersteuning zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden, waaronder 23.000 Rotterdammers met vervoer op maat en 4.100 met een persoonsgebonden budget (PGB). Rotterdammers zijn begaan met het lot van hun stadsgenoten. We zien dan ook graag dat er bij zorg en welzijn in Rotterdam nog meer kwaliteit wordt geleverd, door voorzieningen op maat en op kleine schaal aan te bieden.

Rotterdam heeft met de GGD een eigen gemeentelijke gezondheidsdienst die waakt over de gezondheid van de stadsbewoners. Gezondheid is het belangrijkste dat we hebben en dus mag een betuttelende ideologie over seks of drugs niet in de weg staan bij het tegengaan van gevaren voor de volksgezondheid. De GGD moet beter in staat zijn om gevaren voor de volksgezondheid, door bijvoorbeeld vervuilde drugs of besmettelijke geslachtsziekten, te bestrijden.

We zien graag dat er bij zorg en welzijn in Rotterdam nog meer kwaliteit wordt geleverd, door voorzieningen op maat en op kleine schaal aan te bieden.