Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Veiligheid

In een vrije stad moeten alle Rotterdammers veilig zijn, maar in een veilige stad zijn niet alle Rotterdammers per se vrij. Veiligheid moet dan ook ten dienste staan van vrijheid en niet andersom.
Het gevaar ligt op de loer dat we angst de boventoon laten voeren, en zo onnodig aan onze vrijheid tornen. In onze wereldstad laten we angst niet regeren. D66 kiest dan ook niet simpelweg voor een veilige, maar voor een rechtvaardige stad. Bij rechtvaardigheid is zowel vrijheid als veiligheid op een juiste wijze gewaarborgd.
Rotterdam staat de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van georganiseerde criminaliteit, terrorisme en mensenhandel. Uitwassen die we in onze stad niet moet dulden en de meeste aandacht van politie en justitie zullen krijgen. Het leven in een drukke stad vraagt om tolerantie. Overlast ervaren we allemaal weleens, maar er zijn grenzen die gerespecteerd moeten worden. Zo moet het veilig zijn om op je fiets door de stad te rijden en accepteren we niet dat je wordt lastiggevallen als je een avondje uitgaat. Punt. Voor D66 staat een rechtvaardige stad waarin alle Rotterdammers vrij en veilig zijn centraal.

Voor D66 staat een rechtvaardige stad waarin alle Rotterdammers vrij en veilig zijn centraal.