Steun ons en help Nederland vooruit

Onderwijs

School is de plek waar talenten tot bloei komen. Door te zorgen voor het beste onderwijs, zorgen we voor gelijke kansen voor ieder kind.

Wonen

Er moeten meer woningen bij komen. Woningen van verschillende soorten en maten. In 2040 moeten er 60.000 woningen zijn bijgekomen, voor de komende periode zijn dat er 12.000.

Klimaat

D66 streeft naar een veerkrachtige, duurzame stad. We werken aan een toekomstbestendige economie met nieuwe werkgelegenheid, voor een gezonde stad met frisse lucht en voor comfortabele, energiezuinige woningen.

Cultuur en levendigheid

Rotterdam bruist. Ons rijke en diverse culturele aanbod draagt daar veel aan bij. D66 biedt volop ruimte aan levendigheid, horeca en evenementen in stad.

Zorg en gezondheid

We zien dan ook graag dat er bij zorg en welzijn in Rotterdam nog meer kwaliteit wordt geleverd, door voorzieningen op maat en op kleine schaal aan te bieden.

Werk en inkomen

Er is veel werk te verzetten om alle Rotterdammers aan het werk te krijgen. Het gros wil maar al te graag aan de slag en dus moeten we hen meer mogelijkheden bieden om aan het werk te kunnen.

Mobiliteit

Om de stad bereikbaar te houden, onze lucht te verfrissen en onze straten te verlevendigen kiezen we in de eerste plaats voor het efficiƫntste en schoonste vervoermiddel: de fiets.

LHBTI Emancipatie

Samen met de roze partners stellen we een uitgebreide aanpak op om de acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten in onze stad.

Sport

Rotterdam is een sportstad, met sporters van wereldniveau, topsportevenementen en een uitstekende sportinfrastructuur. Sport zorgt voor verbondenheid in onze stad. Verbondenheid en is onlosmakelijk verbonden met onze wereldstad.

Veiligheid

In onze wereldstad laten we angst niet regeren. D66 kiest dan ook niet simpelweg voor een veilige, maar voor een rechtvaardige stad.