Steun ons en help Nederland vooruit

Adriaan Visser

Wethouder Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten

Wethouder Visser is verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten. “Het coalitieakkoord is ambitieus, in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid. De komende jaren zetten we vol in op de energietransitie in de stad en in de haven. Dat vergt toewijding en daadkracht van de gemeentelijke organisatie, evenals een goede samenwerking met de haven en het bedrijfsleven. Het is prettig om te kunnen voortbouwen op de verbindingen die we de afgelopen jaren hebben gelegd.”

Verder is wethouder Visser aangewezen om een aantal grote projecten aan te sturen, zoals de renovatie van de Maastunnel, de vernieuwde Coolsingel, de Hoekse Lijn en Feyenoord City. “In de afgelopen periode hebben we enkele grote infrastructurele projecten in gang gezet, die in de komende jaren worden afgerond. Ik ben ervan overtuigd dat dit stuk voor stuk successen voor de stad worden, maar er is nog wel stevige sturing nodig. Ik neem die verantwoordelijkheid graag op me.”

Biografie

Adriaan Visser groeide op in Rotterdam in een liberaal gezin, waar hij tot aan zijn studententijd bleef wonen. Hij studeerde bestuurskunde in Leiden, maar kwam voor zijn afstudeerrichting (economie) in Rotterdam terecht aan de Erasmus Universiteit.

In de jaren ’90 werkte hij bij de Nationale Investeringsbank waar hij businessplannen beoordeelde, onder andere de verzelfstandiging van 8 gemeentelijke vervoerbedrijven voorbereidde en de doorstart van Fokker onderzocht.

Adriaan’s hart lag in Rotterdam en na kleine omzwervingen vestigde hij zich daar in 2002 definitief. In die tijd werkte hij via Twynstra  Gudde aan diverse projecten en opdrachten voor Verkeer en Waterstaat. Daar was hij als projectleider verantwoordelijk voor onder andere Mainportcorridor Zuid, Mainportontwikkeling Rotterdam PMR (Tweede Maasvlakte), de veiling van commerciële radiofrequenties en de marktwerking en exploitatie van spoorgoederenvervoer.

Vanaf 2006 ging Adriaan bij de gemeente Rotterdam werken als directeur van wat destijds nog het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam was. Mede op zijn initiatief zijn de diensten Ontwikkelingsbedrijf (OBR), Stedebouw (DS+V), Ingenieursbureau gefuseerd tot het cluster Stadsontwikkeling. In 2011 werd hij Programmadirecteur Economie en Arbeidsmarkt. Adriaan was het  boegbeeld van dit programma en eerste aanspreekpunt voor ondernemers, investeerders en samenwerkingspartners.

In 2012 liep de afgesproken termijn (4+2 jaar) als directeur bij de gemeente af en ging Adriaan aan de slag als directeur bij Platform 31. Platform 31 is een kennisorganisatie op het terrein van stad en regio. De organisatie houdt zich bezig met stedelijke ontwikkeling en heeft daarbij bijzondere aandacht voor de verbinding tussen ruimtelijk-economische en sociaal-economische ontwikkeling.

Adriaan heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. In zijn vrije tijd maakt hij graag gebruik van al het moois dat Rotterdam te bieden heeft op cultureel en sportief gebied en coacht hij het hockeyteam van zijn dochter.

Meer van Adriaan Visser