Steun ons en help Nederland vooruit

Maak kennis met …

 

….Rosanne Joosse!

Sinds iets meer dan zes jaar ben ik woonachtig in hartje Rotterdam. Uitkijkend over de skyline, denk ik terug aan hoe ik als kind droomde van wonen in een bruisende stad waar alles mogelijk is. Ik heb de stad leren kennen terwijl ik in de eerste week van mijn studie met mijn wiel in de trambaan kwam, of toen ik na een avondje stappen op de Witte de Withstraat s’ nachts gewoon Chinees kon eten! Of dat ik tot s’ avonds laat nog met de tram of trein naar huis of vrienden kon gaan. Maar bovenal heb ik Rotterdam leren kennen door mij te interesseren in de politiek. Een stad met zoveel verschillende gezichten, culturen, eten en evenementen. Het was allemaal zo anders dan dat ik gewend was toen ik opgroeide in Zeeland.

Door mijn grote interesse in de politiek van jongs af aan, heb ik me snel ingeschreven bij de Jonge Democraten. Daar heb ik vrienden voor het leven gemaakt, belangrijke levenslessen geleerd en nieuwe vaardigheden opgedaan. Bovendien heb ik toffe kansen gekregen waar ik nu een paar jaar later nog steeds over schrijf en tevreden op terug kijk.

Verhuizen naar en binnen Rotterdam was spannend. Maar het wonen in een lijstjes-leidende wereldstad als Rotterdam maakt mij trots. Het aantal inwoners blijft groeien en steeds meer toeristen weten de mooiste Rotstad te vinden. Ik houd van deze stad en ondanks alle maatschappelijke veranderingen, met meer tegenpolen en minder grijs gebied, hoop ik dat Rotterdam de stad mag blijven waarin jij, jij mag zijn. Met al je woorden en je daden.

 

Laatst gewijzigd op 5 februari 2020