Steun ons en help Nederland vooruit

In het zonnetje..

Op deze pagina zetten we van tijd tot tijd een Rotterdammer in het zonnetje! Iemand die zich hard inzet voor de partij! 

Deze keer is het Quincy Breidel. Quincy heeft het volgende stukje geschreven om zichzelf voor te stellen: 

Mijn naam is Quincy Breidel, ben 28 jaar oud en ik werk als learning and innovation consultant voor Erasmus School of Law. Ik adviseer docenten over hoe zij hun onderwijs online/blended/hybride kunnen vormgeven. Daarnaast probeer ik samen met docenten te zoeken naar mogelijkheden om te innoveren binnen het onderwijs. De snelheid waarmee docenten zijn overgestapt op online onderwijs en arbeid die daarmee gepaard gingen zijn bewonderingswaardig. Docenten die in plaats van hoorcollege kennisclips opnamen, masterdocenten die interactiever aan de slag gingen in online sessies en de onderwijsgroepen die online of hybride konden worden gefaciliteerd. Wat werk betreft zorgt de corona periode dus voor genoeg uitdaging.

Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam, maar na mijn eindexamen VWO in 2011 vond ik het tijd om een andere stad te ontdekken. Een van de pushfactoren was toch wel het deurbeleid in hartje Rotterdam, ik kwam in tegenstelling tot mijn vrienden niet zo vaak binnen. De keus voor een nieuwe stad viel uiteindelijk op Leiden, lekker klein, studentikoos en mooie historische gebouwen. Gek genoeg kwam ik hier ook wat makkelijker de kroeg binnen dan in Rotterdam.

Mijn eerste jaar in Leiden studeerde ik Internationale Betrekkingen en Organisaties een hele mond vol, maar het komt eigenlijk neer op internationale politicologie. Het leek mij wel wat om de wereld beter maken, maar de studie en studiegenoten waren uiteindelijk niet aan mij besteed. Ik besloot na een half jaar te stoppen en ging op zoek naar een studie die wat beter bij mij paste.

Gedurende mijn eerste studiejaar had ik een bijbaantje in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam als studiebegeleider. Ik hielp jeugdvoetballers bij het maken van hun huiswerk tussen de trainingen door. Hier heb ik veel energie uit kunnen putten, je draagt een klein steentje bij zodat die gastjes hun droom om profvoetballer te worden kunnen najagen. Ik wilde me meer verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en het onderwijs en ben daardoor Pedagogische Wetenschappen gaan studeren. Na de bachelor wilde ik mij specialiseren in de rol van technologie in de ontwikkeling van mensen. Heel logisch dat ik daarom de master Digital Media in Human Development heb afgerond.

Tijdens mijn studie ben ik lid geworden van de Leidse studentenvereniging Minerva. Een clubgenootje van mij werd steeds actiever binnen D66 en zodoende ben ik mij ook meer gaan verdiepen in de partij. In 2016 ben ik uiteindelijk lid geworden van de partij, maar ik kwam niet verder dan het betalen van de jaarlijkse bijdrage.

Sinds 2018 woon ik weer in Rotterdam. Na zeven jaar in Leiden was het tijd om weer terug te keren. Ik ben weer gaan voetballen bij V.O.C. in een vriendenteam. Andere hobby’s zijn fotograferen en koken. Het plan was om deze zomer naar Costa Rica om de prachtige natuur te bezoeken om mooie foto’s te schieten. Vorig jaar heb ik drie weken lang mooie foto’s in Vietnam kunnen maken. Maar helaas door Covid-19 heb ik de Costa Rica trip even uit moeten stellen. Dan mijn liefde voor koken, dat heb ik geheel te danken aan mijn oma. Mijn oma maakt ieder jaar voor mijn verjaardag heerlijke Surinaamse gerechten. Dit jaar heb ik samen met haar voor mijn verjaardag een heerlijk feestmaal bereid. Het feestje hebben we heel klein gevierd maar met genoeg te eten. Een paar collega’s heb ik de dagen de daarna ook blij kunnen maken met onze gezamenlijke kookkunsten.

Begin dit jaar (2020) vond ik het tijd te worden om te onderzoeken wat er mogelijk was binnen de partij en hoe ik mijn steentje kon bijdragen. Ik had een leuk gesprek met Simone van het bestuur en sindsdien heb ik veel nieuwe mensen gesproken en heb ik mijn plek aardig gevonden. Voor de TK21 verkiezingen maak deel uit van de campagnecommissie, een leuke uitdaging om in deze tijden een succesvolle campagne te bedenken. We hebben al veel leuke ideeën bedacht om de campagne aan te vliegen en meer hulp is altijd welkom, geef het vooral door aan Hester. Een van de ideeën is om rondom thema’s dialoogsessies te organiseren. Ik zal de sessie rondom onderwijs gaan trekken en de komende tijd zal ik mensen die hun interesse bij Hester kenbaar hebben gemaakt benaderen om ideeën op te halen en verder uit te werken.

Momenteel neem ik deel aan de masterclassreeks om ook een beetje te proeven wat er nodig is om op de politieke voorgrond te treden. Grootste reden hiervoor is representatie, het is enorm belangrijk dat in publieke functies genoeg diversiteit zichtbaar is. Verschillende achtergronden en perspectieven dragen naar mijn mening alleen maar bij aan betere plannen met een breder draagvlak. De komende jaren wil ik vooral op de achtergrond een bijdrage leveren en veel meer van gedachten wisselen met mensen binnen de partij. Als het weer mogelijk is om elkaar weer fysiek te spreken alvast een tip, over onderwijs en Feyenoord ben je bij mij wel een paar uurtjes zoet.

Hopelijk heeft mijn stukje voor een beetje afleiding kunnen zorgen. Als er lezers zijn die in het onderwijs werken en innovatieve ideeën hebben, dan mag je mij gerust benaderen om erover te sparren. Het helpen van mensen geeft mij namelijk enorm veel energie.

Laatst gewijzigd op 28 oktober 2020