Steun ons en help Nederland vooruit

In het zonnetje..

Het landelijk congres heeft dit keer digitaal plaatsgevonden.

Vanuit Rotterdam hebben drie mensen zich kandidaat gesteld voor verschillende functies, helaas hebben zij geen plekje kunnen bemachtigen.

Vanwege alle moeite willen wij deze mannen graag nog even in het zonnetje zetten!

 

—-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je naam?

Hans Staaijen

Hoelang ben je al lid bij D66?

Ik ben bijna 10 jaar lid.

Wat doe je naast D66?f

Ik werk voor een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Daarnaast houd ik van reizen, de wereld van speciaalbieren en bezoek aan kleinere voetbalclubs in binnen- en buitenland

Wat betekent de stad Rotterdam voor jou? 

Ik ben in 1992 in Rotterdam komen wonen en werken vanuit zuidoost Brabant.  Natuurlijk was het wennen maar na een aantal jaren vond ik mijn draai in Rotterdam. Inmiddels woon ik mijn halve leven in Rotterdam. Rotterdam is voor mij de stad waar ik nu leef, woon, werk en mijn vrienden heb. Dit neemt overigens niet weg dat ik me nog steeds verbonden voel met zuidoost Brabant.

Waarom ben je lid geworden van D66 (en niet van een andere partij)?

Het progressief gedachtegoed van D66 had vaak mijn voorkeur bij verkiezingen. In 2010 wond ik me op over de halsstarrigheid van een aantal politieke en maatschappelijke organisaties waarbij de broodnodige veranderingen onbespreekbaar zijn. Deze opwinding heb ik omgezet in mijn lidmaatschap van D66.

Wat heb je allemaal gedaan bij D66 tot nu toe?

2014 – 2017 Kascommissie D66 Rotterdam.

2014 Kandidaat bij verkiezingen gebiedscommissie Blijdorp inclusief campagne voeren.

Diverse (permanente) campagne activiteiten.

Voor welke functie stel je je verkiesbaar?

Lid financiële commissie.

Waarom stel je je voor deze functie beschikbaar?

Ik steek graag mijn handen uit de mouwen voor een actieve vooruitstrevende politieke partij. Mijn beste bijdrage is als lid van de financiële commissie. Dit sluit aan bij mijn opleiding econometrie, mijn jarenlange ervaring in financiële rapportages in combinatie met risicoanalyses en de kascontroles voor de afdeling D66 Rotterdam en mijn eigen VVE.

Wat is jouw best practice voor het thuiszitten?

Met vrienden, familie en bekenden zoek ik in ieder geval op een andere manier contact dan fysiek met ze af te spreken. Zeker voor mijn oudere familie is het prettig even over de telefoon te spreken nu ik even niet bij ze op de koffie kan. Lezen deed ik altijd al graag en daarvoor heb ik nu meer tijd.

Noem een (onverwachts) persoonlijk feitje:

Na de lagere school ging ik naar de MAVO. Een aantal mensen twijfelde of ik dit aankon. Anderen daarentegen geloofden in mijn kracht om naar de MAVO te gaan. Niemand had het vermoeden dat ik 13 jaar later afstudeerde aan de universiteit als econometrist. Met zo’n schoolcarrière kan je zelfs vicepremier worden.

Waar heb ik bewondering voor?

Ik bewonder de huidige jongeren die opkomen voor het milieu. Jammer dat er nu een corona pauze is. Na de jaren 60/begin jaren 70, kwamen de jongeren weinig op voor de zaken die ze belangrijk vinden. Nu laten ze zich weer van zich horen. Toen ik in september in (London)Derry was een demonstratie van jongeren en solidaire ouderen voor een beter klimaatbeleid. Hier kreeg ik een warm D66-gevoel van.

—-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je naam? Pelle Meurink

Hoe lang ben je al lid bij D66? Ik ben nu al bijna tweeënhalf jaar lid van D66.

Wat doe je naast D66? Overdag werk ik als Business Controller bij de Tweede Kamer en daarnaast zing ik in het beste amateurkoor van Rotterdam Toonkunst Rotterdam.

Wat betekent de stad Rotterdam voor jou? Ik ben zelf een import Rotterdammer en juist daardoor heb ik een grote liefde gekregen voor Rotterdam. Rotterdam staat voor mij dan ook voor een stad voor ruwe kansen en mogelijkheden die elders niet te vinden zijn. Een stad van vele gezichten met in elke steeg een pareltje. Al om al ben ik verliefd geworden op Rotterdam

Waarom ben je lid geworden bij D66? D66 staat voor mij voor een partij van vrijzinnigheid. Durven verder te denken dan de gebaande paden en nieuwe plannen te maken die voor andere ondenkbaar zijn. Die mentaliteit plus het sociale hart van de partij zijn hetgeen wat mij trokken naar D66. Dat heb ik elders gewoon niet gevonden, daardoor wist ik dat D66 bij mij paste.

Wat heb je allemaal gedaan bij D66? Ik ben vooral lokaal in Rotterdam veel actief geweest. Zo heb ik tweemaal het stadscongres helpen organiseren en heb ik een keer los daarvan een bijdrage gegeven. Ook help ik al bijna anderhalf jaar bij het organiseren van de masterclasses van D66 Rotterdam. Tot slot zit ik in de kascommissie bij de JD Rotterdam, niet helemaal D66 maar wel onderdeel van mijn Rotterdamse leven!

Voor welke functie stel je je verkiesbaar? Voor de financiële commissie van D66.

Waarom stel je je voor deze functie verkiesbaar? Ik vind persoonlijk dit de belangrijkste functie binnen D66. Het stelt namelijk de rest van de vereniging in staat om met zoveel andere zaken bezig te kunnen houden en daarmee D66 te laten groeien. Ik wil dan ook graag een steentje bijdragen aan het groeien van D66. Nu heb ik ook veel ervaring al opgedaan in het financiële vakgebied ondanks mijn jonge leeftijd. Tijdens mijn studententijd heb ik in diverse kascommissies gezeten en professioneel werk ik dagelijks met het ontwikkelen van het financiële beleid en adviseer ik bij de financiële keuzes binnen de Tweede Kamer. Deze unieke ervaringen wil ik dan ook graag inzetten voor D66, omdat mijn hart ligt bij het ervoor zorgen dat de partij kan floreren.

Wat is mijn best practice voor thuiszitten? Ik maak sowieso elke ochtend op een vroeg tijdstip dag een rondje buiten, maar echt ideaal is om in de zon te zitten met een kopje koffie. Zeker in dit lekkere weer kan je dan toch nog een beetje genieten van de dag ondanks dat je binnen zit.

Onverwacht feitje? Afgelopen december heb ik samen met het Rotterdam Philharmonisch Orkest mogen optreden in de Doelen voor duizenden bezoekers!

Wat is jouw favoriete tegeltjeswijsheid?

Mijn favoriete tegeltjeswijsheid is uiteraard een financiële boodschap die ik met veel liefde uitdraag; besturen is een festijn, zolang de financiën op orde zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je naam?

Richard Krabbendam

Hoelang ben je al lid bij D66?

Ik dacht dat ik laatst in MijnD66 las dat het sinds 2003 is.

Wat doe je naast D66?

Ik ben copywriter maar onderneem naast het schrijven nog heel veel. Wat dat precies is, is veelal op toeval gebaseerd. Ik laat het leven graag op me afkomen en pak ik iets aan als het me leuk lijkt. Of als ik het belangrijk vind.

Wat betekent de stad Rotterdam voor jou?

Ik ben Rotterdammer. Daar is in mijn beleving alles mee gezegd. Voor mij klopt de stad gewoon hoewel ik het ook fijn vind om af en toe een paar dagen buiten de stad te zijn.

Waarom ben je lid geworden van D66 (en niet van een andere partij)?

Het sociaal liberalisme combineert het goede uit twee werelden. Belangrijk vind ik dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil maar dat als het even misgaat we wel een vangnet hebben. Vandaag de dag zien we hoe belangrijk zo’n vangnet is voor de vele ondernemers die van de ene op de andere dag hun omzet volledig zien wegvallen. Ik ben dan trots op te zien hoe D66 en Wouter dat aanpakken.

Wat heb je allemaal gedaan bij D66 tot nu toe?

Ik ben politiek assistent geweest bij de deelgemeente Feijenoord en daarna diverse campagnes gedraaid. Verder heb ik het initiatief genomen voor het D66 Diversiteitsnetwerk. De allereerste stappen maakten we daarvoor in Rotterdam. Ook ben ik veel op campagne geweest met verschillende kandidaten waaronder Raoul Boucke. Door al die campagnes ken ik ongelooflijk veel mensen in de partij. Echt overal in het land.

Voor welke functie stel je je verkiesbaar?

Landelijk bestuurslid Vereniging en Opleiding

Waarom stel je je voor deze functie beschikbaar?

“Nee, was geen optie…” is mijn adagium en dat vraagt om een toelichting. Afgelopen jaren heb ik veel vrouwen, mensen met een bi-culturele achtergrond en twintigers aangemoedigd een stapje naar voren te doen. Met succes. Nu vond ik het tijd om zelf mijn vinger op te steken en de uitspraak van Ingrid van Engelshoven te omarmen. Ik vond het tijd om uit de schaduw van anderen te stappen en de schijnwerpers op de vereniging te richten.

Wat is jouw best practice voor het thuiszitten?

Ik ben gewend om vanuit huis te werken. Vaak ga ik ’s middags even een stuk rennen. Da’s lekker om een beetje na te denken en wat te mijmeren. Dat gaat heel goed samen.

Noem een (onverwachts) persoonlijk feitje:

Ik ben sinds eind januari opa. Dat is wel heel erg kicken.

Wat is het leukste wat je voor D66 hebt gedaan?

Het is eigenlijk niet iets wat ik voor D66 heb gedaan maar dankzij. Vorig jaar was ik met Raoul op campagne op Texel. Daar kwam ik aan de praat met de boswachters en die vertelde me dat wat hen betreft er een Europees verbod zou moeten komen op helium ballonnen. Veel van die dingen kwamen neer in de duinen en spoelden aan wat een ramp is voor de vogels. We hebben toen afgesproken dat ze vier maanden de ballonnen zouden bewaren, waarna ik een filmpje zou maken over de ballonnen en de schade die deze aanrichten. Augustus ben ik teruggegaan en heb ik een heel leuk filmpje kunnen schieten. Binnenkort gaan we met de Boswachters van Texel naar Brussel om het filmpje te vertonen en te pleiten voor een Europees verbod. Dat vind ik heel leuke dingen om te doen.

In het zonnetje..

Laatst gewijzigd op 19 april 2020