Steun ons en help Nederland vooruit

In het zonnetje..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu de Tweede Kamerverkiezingen achter de rug zijn, is D66 Rotterdam alweer druk in de weer met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Om potentiƫle Gemeenteraadsleden voor te bereiden, is er een leergang opgezet. Wat voor zaken leren de deelnemers van de leergang allemaal en wat neem je uit een dergelijke leergang mee? Als medeorganisator van de leergang geeft Pelle Meurink een korte blik op wat hij zelf heeft meegekregen van de leergang.

De afgelopen jaren zijn er diverse masterclasses georganiseerd maar een leergang is net dat stapje verder. Samen met een enthousiaste groep deelnemers zijn we de diepte in aan het gaan van het Raadswerk. Dat betekent dat we ook veel onderwerpen aan elkaar koppelen zoals je dat als Raadslid ook doet. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de vijf richtingwijzers. Veel leden kennen de richtingwijzers maar al te goed, maar wat betekent het in je dagelijkse werk. Ik vond het zelf bijzonder tof om vanuit verschillende perspectieven te horen hoe de richtingwijzers impact hebben op je werk als Raadslid.

Het enthousiasme van de groep is bijzonder aanstekelijk. De hoeveelheid vragen die gesteld worden ter verdieping van de materie is geweldig groot. Bij de laatste bijeenkomst ging de groep zo door op de materie dat het programma wat ingekort moest worden. Dit enthousiasme zorgt er ook voor dat ondanks het feit dat het digitale bijeenkomsten zijn dat het niet alleen luisteren is naar wat er verteld wordt maar dat er veel interactie is.

Naast het organiseren doe ik zelf ook mee met de leergang. Wat mij zelf motiveert om mee te doen aan de leergang is om erachter te komen van wat het inhoudt om Raadslid te zijn, maar vooral ook om erachter te komen welke impact je hebt op de stad. In de meest recente bijeenkomst ging het over de ontwikkelingen in de democratie. Ik vond het bijzonder inspirerend om te horen over de impact die diverse soorten van participatie en democratie kunnen hebben op de stad. De rol die je daarin neemt als Raadslid kan zulke initiatieven versterken en ook je eigen werk versterken.

De leergang is nog niet voorbij en er staan nog twee toffe bijeenkomsten op de planning. De voorbereiding voor een functie als raadslid is daarmee nog volop bezig. Ik hoop dat aan het einde van de reeks dat we de deelnemers daarin veel inspiratie hebben kunnen geven, ik weet in ieder geval dat ik er zelf flink door gemotiveerd ben. Daarom wil ik de sprekers nogmaals van harte danken maar ook mijn medeorganisatoren Maud en Simone!

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021