Steun ons en help Nederland vooruit

Lijsttrekkersverkiezing GR’22

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dit jaar bereiden we ons voor door o.a. een verkiezingsprogramma te schrijven en natuurlijk een kandidatenlijst samen te stellen. We beginnen dit voorjaar met het kiezen van een lijsttrekker! De uitslag is op 16 juni jl. bekend gemaakt!

D66 Rotterdam kiest Chantal Zeegers als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022!

De leden van D66 Rotterdam hebben Chantal Zeegers tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Klik hier voor de uitslag van de verkiezing.

Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing met twee kandidaten. Voorzitter D66 Rotterdam Marcel Borsten: “Ik wil de lijsttrekker-kandidaten bedanken voor een krachtige en positieve campagne, hier mogen wij als afdeling zeker trots op zijn! De leden hebben gekozen en wij gaan nu vol enthousiasme en optimisme op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen, onder aanvoering van onze nieuwe lijsttrekker.”

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met vijf (5) van de vijfenveertig (45) raadszetels. D66 wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van onze lijsttrekker Chantal Zeegers wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

Chantal Zeegers: “Beste D66-ers, ik voel mij vereerd dat ik jullie lijsttrekker mag zijn. Hartelijk dank voor het gestelde vertrouwen. Ik heb ontzettend veel zin om – samen met jullie- een energieke en bruisende campagne te voeren. Zodat we volgend jaar wederom de grootste worden in Rotterdam.

Allereerst wil ik Hester Duursema bedanken voor de plezierige lijsttrekkersstrijd. Met haar flair en enthousiasme een geduchte tegenkandidaat. Haar oproep om vooral ook in de haarvaten van de samenleving ons oor te luisteren te leggen, omarm ik van harte. Ik kijk met trots terug naar mijn politieke voorgangers. Hoe zij gewerkt hebben aan duurzaamheid, innovatie, levendigheid. De basis hebben gelegd voor het huidige, aantrekkelijke Rotterdam. Ik vind het geweldig dat ik het stokje ga overnemen. Kan werken aan die groene, sociale en ondernemende stad. Politiek vindt niet in het stadhuis plaats. Daarom ga ik de wijken in, naar alle uithoeken van Rotterdam. In gesprek met bewoners, organisaties, bedrijven. Over hoe we het leven in Rotterdam voor hen nog beter kunnen maken. Wil je meedoen? Of suggesties geven? Laat me dat dan weten via ch.m.zeegers@gmail.com. #ZeghetZeegers.

Voor nu wens ik je een hele fijne zomer toe. Daarna hoop ik je te spreken op onze (live!) opening van het politieke seizoen in september. Waarna we natuurlijk volop campagne gaan voeren. Ik zie er naar uit.

Met vriendelijke groet,

Chantal Zeegers”

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/chantalzeegers/?originalSubdomain=nl

Twitter: https://twitter.com/chantalzeegers

Insta: https://www.instagram.com/chantalzeegers/?hl=nl

Facebook: https://www.facebook.com/chantal.zeegers

Proces verbaal verkiezing lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2022

Het proces verbaal (opgesteld door de AVC) is hieronder te openen. Hierin staan het aantal stemmen dat is uitgebracht tijdens de lijsstrekkersverkiezing.

Proces verbaal verkiezing lijsttrekker D66 GR2022

Kandidatenlijst D66

Vanaf 12 augustus 2021 start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Je kunt je kandidaatstelling tot 14 september 23:59 indienen bij de AVC. Een lijstadviescommissie – bestaande uit acht leden, waaronder de voorzitter van D66 Rotterdam, Marcel Borsten en de zojuist verkozen lijsttrekker, Chantal Zeegers – leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Rotterdam de volgorde van de kandidatenlijst. De stemming hiervoor opent op 22 oktober en sluit op 4 november 23:59. Voor meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen, klik je op de volgende link.

Contactgegevens
De Algemene Verkiezingscommissie bestaat uit Margreet Grundmeijer, Roelof Eleveld, Jan-Willem Kanters, Nathalie Bale en de secretaris van het afdelingsbestuur. De AVC is te bereiken via avc@d66rotterdam.nl. E-mails gestuurd aan dit adres worden ontvangen door alle leden van de AVC. De secretaris is (ook) bereikbaar via secretaris@d66rotterdam.nl

De Lijstadviescommissie is bereikbaar via lac@d66rotterdam.nl.

De voorzitter van het afdelingsbestuur, Marcel Borsten, is te bereiken via voorzitter@d66rotterdam.nl. Contactgegevens van de andere bestuursleden vind je hier.  

Heb je ooit een kwestie die je met de vertrouwenscommissie wil bespreken? Meer informatie en contactgegevens vind je hier.

Besluiten
In het najaar hebben we tijdens de AAV een aantal besluiten genomen om dit proces vorm te geven. Die besluiten vind je hier: 

Laatst gewijzigd op 13 september 2021