Steun ons en help Nederland vooruit

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 vinden de verkiezingen voor de gemeenteraad en de gebiedscommissies van Rotterdam plaats. Op 4 oktober 2016 heeft de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) besloten dat D66 Rotterdam zal deelnemen aan deze verkiezingen.

Dat betekent dat vele leden binnen en buiten D66 Rotterdam de afgelopen maanden druk bezig zijn geweest met het organiseren van een aantal essentiële elementen:

Gemeenteraad

In juni kozen de leden van D66 Rotterdam hun nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 Said Kasmi. In augustus ontvingen alle leden van D66 Rotterdam daarnaast een uitnodiging om zich te kandideren voor het raadslidmaatschap. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst van D66 Rotterdam.

Gebiedscommissies

Tijdens de AAV op 13 juni is er een speciaal deelnamebesluit gebieden aangenomen. Op zaterdag 16 december zijn de uitslagen van de interne verkiezingen bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie over de kandidaten in uw gebied!

Verkiezingsprogramma

Het Verkiezingsprogramma 2017-2022 van D66 Rotterdam, Wereldstad in wording, is tijdens het stadscongres op 4 november vastgesteld. Er is heel hard gewerkt door de commissie, vele leden en veel actieve Rotterdammers buiten onze partij om een alomvattend programma te schrijven voor onze stad. Het programma stelt flinke ambities om tot een kansrijke, veerkrachtige, aantrekkelijke, initiatiefrijke en rechtvaardige wereldstad te komen!

De campagne

Houd  de agenda in de gaten voor alle evenementen die georganiseerd worden in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ook kun je onze lijsttrekker Said Kasmi volgen op Facebook, Twitter of Instagram om te zien waar hij actief is! Tevens hebben we een campagnepand aan de Coolsingel 71. Het campagnepand is voor alle D66-leden toegankelijk en bruikbaar als werk- en vergaderruimte. Wil je met het campagneteam sparren of wil je een keer aanwezig zijn tijdens één van onze vergaderingen, neem dan contact op met Herman van den Berg (peterhermanus@gmail.com).

Laatst gewijzigd op 28 februari 2018