Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Rottefietstocht

Zondag, 23 juni 2019 in Rotterdam

Op zondag 23 juni aanstaande is er een Rotte fietstocht. Laat je verassen door een groen stukje Rotterdam!

Het team D66 Prins Alexander heeft een mooie fietstocht in elkaar gedraaid, met aandacht voor:

  • Mobiliteit – Wat betekent de nieuwe snelweg A13-A16 voor Rotterdam ten noorden van de A20);
  • Natuur – Wat betekent de Rotte en de aanpalende plassen voor recreatie;
  • Wonen – Hoe kunnen we enerzijds het groen en de fauna sparen en anderzijds – betaalbaar – wonen;
  • Welzijn in de wijk – Hoe kunnen de voorzieningen in de periferie van de stad ook de kwetsbaren bereiken; en
  • Tenslotte, eindigend bij de Prins Willem-Alexander roeibaan – Wat betekent bewegen, gezondheid en sport voor de stad.

We brengen een bezoek aan de enige echte Rotterdamse Imkerij, het Ambrosiusgilde, de afdeling D66 Zuidplas, de noord-oostelijke buren van Rotterdam,  zal ons vertellen over de ruimtelijke ontwikkelingen in en om de Eendrachtspolder en uiteraard sluiten af met een gezellige borrel aan het water van de Zevenhuizerplas! Het programma is inclusief lunch een bescheiden bijdrage van € 1,- voor wordt gevraagd.

De startplaats zal Rebelz aan de Rotte zijn. Geef je op bij  de secretaris van onze afdeling (secretaris@d66rotterdam.nl) en kom genieten van het Rotterdam ten noorden van de A20. Ook niet-leden zijn welkom!

Let op!

Het is een volledig dagprogramma, maar je kan uiteraard ook aan een deel hiervan meedoen. 

In het kort het programma.

10.00 uur – Start bij Rebelz: ontvangst door fractievoorzitter D66 Chantal Zegers en Esther Janse, fractievoorzitter D66 Prins Alexander.

10.30 uur – Start fietstocht.

10.45 uur – Stop bij de molen aan de Rotte: Adriaan Pieterson, lid gebiedscommissie HIS D66 vertelt over hoe het dorp Hillegersberg de deftige kant van Rotterdam werd.

11.45 uur –  Stop bij het trecee A13-A16: Paul Scheublin, voorzitter werkgroep bewoners A13-A16 gebied en Wim van Peperstraten, bewoner Rottekade vertellen over de nieuwe snelweg.

12.15 uur – Vertrek naar Camusplaats voor lunch.

13.30 uur – Korte rondleiding en uitleg bij de bijenstand door huisimker kinderboerderij Liesbeth de Frel (tot april 2018 bestuurslid van het Ambrosiusgilde) over het belang van biodiversiteit, bijen en natuureducatie.

14.15 uur – Vertrek naar de Eendragtspolder bij/op de uitkijktoren, aldaar toelichting op actuele ontwikkelingen door Joop Huson, fractieadviseur D66 Zuidplas en voormalig Raadslid D66 Zuidplas.

15.15 uur – Aankomst bij Prins Alexanderroeibaan, informatie en gesprek over: het belang van sport en bewegen, en de roeibaan, voor Rotterdam door Jan Schonk, voormalig raadslid D66 Rotterdam en toelichting over het gebied door Martin van der Linde en Liesbeth de Frel, oprichters Stichting Natuurpolders.

16.30 uur – Borrel in de Strandgaper aan de Zevenhuizerplas. Wees welkom om ook bij dit programmaonderdeel aan te sluiten!

23 juni

10.00 uur

Startplaats: Rebelz aan de Rotte
Bergse Rechter Rottekade 1
3051 AB Rotterdam