Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Meelopen met de Pride Walk met D66 Rotterdam

Zaterdag 28 september 2019 in Rotterdam

Loop met D66 Rotterdam mee in de PrideWalk!

  1. Van 22 tot en met 29 september vindt weer de Rotterdamse Pride plaats, met als onderdeel de Pride Walk. Ook dit jaar loopt D66 Rotterdam weer mee om te benadrukken dat iedereen gelijk is en te onderstrepen dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht geaardheid, sekse, genderidentiteit, achtergrond of leeftijd.

De PrideWalk start rond 12 uur en daarom verzamelen we vanaf 11.00 uur op het Leuvenhovenpark, waarna we in een slinger eindigen op Schouwburgplein. Loop jij ook met ons mee? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar secretaris@d66rotterdam.nl.

Voor meer informatie over de Pride Walk klik hier.

28 september

11:00 uur

Leuvenhovenpark Rotterdam

Thema

LHBTI Emancipatie

Samen met de roze partners stellen we een uitgebreide aanpak op om de acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten in onze stad. Van arbeidsdiscriminatie tot onderwijs, van het uitgaansleven tot zorg. We zorgen dat LHBTI-organisaties op alle scholen (basisonderwijs, middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten) lessen op gebied van seksuele diversiteit geven. We treffen maatregelen wanneer dit op scholen niet gebeurt. Bij woningbouwcorporaties en ook welzijnsinstellingen moet er speciale aandacht komen voor de huisvesting van transgenders, om vereenzaming onder deze groep tegen te gaan. In de zorg moeten er maatregelen worden getroffen voor roze ouderen en kwetsbare LHBTI-jongeren.

Lees meer