Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D66 Den Haag: Masterclass Geschiedenis van D66

Zondag, 17 juni 2018 in Den Haag

Wil je op de hoogte raken van de historische wortels van D66. Waarom de partij is opgericht en hoe die zich heeft ontwikkeld tot wat ze nu is?

Wie deze masterclass volgt, raakt op een boeiende wijze vertrouwd met de ontstaansgeschiedenis van de partij. Wat dreef de oprichters? Wat wilden ze met de nieuwe partij bereiken in de Nederlandse politiek? D66’er van het eerste uur, voormalig parlementslid en vicepartijvoorzitter Bob van den Bos neemt je mee in het ’krankzinnig avontuur’ (Van Mierlo) dat onze inmiddels vijftigjarige partij heeft doorgemaakt. Kabinetsdeelnames en perioden in de oppositie. Alle electorale ups en downs komen aan bod.

Ook zal er ruim aandacht zijn voor het gedachtegoed van de partij. Wat is de – al dan niet ideologische – basis? Is D66 altijd een sociaal-liberale partij geweest? Hoe heeft de meningsvorming zich ontwikkeld? Wat zijn de constanten en welke standpunten zijn onder druk van de veranderde maatschappij gewijzigd?

Bob put uit een zeer rijke ervaring in de partij. Hij heeft letterlijk duizenden vergaderingen in D66-verband bijgewoond. Aan de hand van treffende anekdotes geeft hij de deelnemers een goed beeld van hoe het er bij D66 achter de schermen aan toe ging. Vermakelijk en leerzaam. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor discussie. Eerdere D66-geschiedenis sessies met Bob werden bijzonder gewaardeerd. Een absolute aanrader!

Klik hier om je aan te melden.

 

17 juni

14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) tot 16.00 uur

D66 Den Haag
Hoge Nieuwstraat 30
2514 EL Den Haag