Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass 2: storytelling

Dinsdag 10 maart 2020 in Rotterdam

Kom naar de Masterclass reeks in Rotterdam!

Maak kennis met de gemeentepolitie en D66! Start 6-delige masterclass reeks 2020!

Op 18 februari gaan we van start met een zesdelige masterclass reeks, waarbij je kennis maakt met het sociaal liberalisme van D66, de gemeentepolitiek en verschillende vaardigheden opdoet! Of je nu nieuw bent binnen vereniging (en deze beter wil leren kennen), je wilt ontwikkelen, deelneemt uit interesse voor een thema, of gewoon mensen wil leren kennen, iedereen is welkom!

Je kunt je inschrijven voor de reeks masterclasses of enkel losse avonden volgen. De hele reeks kost 50 euro, de losse masterclasses kosten 10 euro. JD’ers mogen meedoen voor de helft van de prijs, dus 5 euro per masterclass!

Dit evenement is rolstoeltoegankelijk.

Meehelpen bij het organiseren van masterclasses?

Sinds vorig jaar zijn er weer masterclasses georganiseerd door de masterclass werkgroep van D66 Rotterdam. Wij houden ons hierbij bezig met zowel de kennisverbreding binnen D66 Rotterdam als de ontwikkeling van vaardigheden. Als jij het leuk vindt om hierbij te helpen dan kan je je hiervoor aanmelden bij Maud van Koeveringe als verantwoordelijk bestuurslid: m.vankoeveringe@d66rotterdam.nl

Hieronder een korte samenvatting van het programma.

Waar, wanneer en wat?

Locatie: Thuis in West, Robert Fruinstraat 28.

Wanneer: Om de drie weken, eerste op 18 februari

Tijdstip: Inloop 19:30 uur, start: 20:00 uur tot 22:00 uur.

Kosten: Elke sessie 10 euro en 50 euro voor alle 6 masterclasses.

Onderwerpen:

Masterclass 1: Dinsdag 18 februari

Gemeentepolitiek: Wil jij weten wat de gemeenteraad en de gemeente doet? In deze eerste masterclass krijg je een introductie in de Gemeentepolitiek: achtergrond en de toekomst (democratische vernieuwing). Daarbij zal Ingrid van Wifferen aanwezig zijn om haar ervaringen als raadslid met ons te delen.

Masterclass 2: Dinsdag 10 maart

Storytelling: Wie het beste verhaal vertelt, wint. Aansprekende en kristalheldere boodschappen vertellen, is cruciaal voor iedere politicus of campaigner. Toch maken we onze politieke verhalen vaak lastig en afstandelijk en sluiten politici te weinig aan bij de belevingswereld van de kiezer. Schenden we vrijwel iedere regel waar een goed verhaal aan moet voldoen. Dat kan anders.

Tijdens deze masterclass neemt D66-campagnemanager Kevin Beenhouwer je mee in hoe je in minder dan vijftien minuten een aansprekend politiek verhaal en al je communicatie opbouwt met één simpele structuur. En zo winnende verhalen vertelt, net als Disney, Johnson en Trump.

Masterclass 3: Dinsdag 31 maart

Het sociaal-liberalisme: Het sociaal-liberalisme is een brede politieke stroming met veel maatschappelijke invloed. Maar welke politieke verworvenheden zijn het werk van sociaal-liberalen? En wat waren de leidende principes en idealen voor sociaal-liberalen bij het hervormen van de Nederlandse politiek? In deze sessie krijg je door Coen Brummer (van de Hans van Mierlo stichting), inzicht in de rijke geschiedenis van deze stroming die aan de basis stonden van vele revoluties in de Nederlandse politiek.

Masterclass 4: Dinsdag 21 april

Sociale media: jouw verhaal online delen
Bij de masterclass storytelling leerde je helder en aansprekend communiceren met kiezers. In deze masterclass gaan we daarmee door. Hoe zet je deze vaardigheden in op sociale media? En hoe vind je je weg in het bouwen van jouw online profiel. Niet alleen voor jou als politicus, maar ook voor je dagelijks leven. De sessie wordt gegeven door Robbin van Pelt. In het verleden was Robbin bestuurslid campagne in Rotterdam en nu is hij werkzaam voor het landelijk campagneteam.

Masterclass 5: Dinsdag 12 mei

Financiën: Elke Euro kan maar één keer uitgegeven worden. Welke middelen heeft een gemeente? Hoe gebruik je financiën om je idealen in de praktijk te brengen? En hoe doe je dat slim? Aan het einde van deze interactieve workshop heb je antwoorden op deze vragen. De training wordt gegeven door Kirsten Velhuijzen.

Masterclass 6: Dinsdag 2 juni

Onderhandelen: Als hekkensluiter van de reeks gaan we dieper in op een van de belangrijkste politieke vaardigheden, namelijk hoe onderhandel je als politicus. Welke tactieken kan je hanteren om tijdens een onderhandeling als politicus je zin te krijgen, maar ook wat kan je verwachten van je tegenpartij? Hoe begin je een onderhandeling en waarin verschilt een politieke onderhandeling met een andere soort onderhandeling. Op deze vragen wordt ingegaan tijdens de masterclass. Deze masterclass wordt gegeven door oud-fractievoorzitter van D66 Rotterdam Samuel Schampers. Hij gaat tijdens de masterclass in op de finesses van politiek onderhandelen aan de hand van casuïstiek en voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden?

Aanmelden kan niet meer! Het liep storm en de lijst is vol! 

 

 

10 maart

19:30 uur

Thuis in West, Robert Fruinstraat 28 | ♿️