Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Maandelijkse afdelingsborrel met politiek café

Vrijdag, 4 oktober in Rotterdam

Deze maand wordt de maandelijkse afdelingsborrel gecombineerd met een politiek café met als onderwerp: “Wil de gemeente wel echt samenwerken met bewoners?” . De borrel start zoals gebruikelijk om 18.00 uur. Het politiek café vangt aan om 20.00 uur.

Politiek café
In Rotterdam bruist het van de goede ideeën. Ideeën voor bijvoorbeeld uw eigen straat of de wijk waar u woont. Misschien heeft u wel dromen voor de stad die u graag werkelijkheid wil zien worden.

“Wie weet beter wat de stad nodig heeft dan de Rotterdammer zelf?” aldus de gemeente op haar website.

Iedere Rotterdammer kan en mag volgens de gemeente meedenken. Dat kan dan gaan over onderwerpen in de wijk maar ook over stadsbrede onderwerpen. Meedenken klinkt leuk, maar om echt iets te bereiken heb je de gemeente ook nodig. En moeten gemeente en inwoners met elkaar samenwerken.

Hoe makkelijk is het om met de gemeente samen te werken aan een probleem in de stad? Wil de gemeente dit eigenlijk wel? En in hoeverre mag je verwachten of zelfs eisen van de gemeente dat ze met je samenwerken?

Over deze vragen gaan we met elkaar in gesprek tijdens dit politiek café. Onder begeleiding van een gespreksleider zullen we in gesprek gaan met een aantal organisaties die ervaring hebben met samenwerken met de gemeente, wethouder Arjan van Gils en een expert op dit gebied.

Onze gasten zijn:
• Ingrid van Wifferen (raadslid portefeuille bestuur)
• Arjan van Gils (wethouder organisatie)
• De Kledingbank Rotterdam
• Stichting Formaat
• Mathi den Exter (onderzoeker burgerparticipatie)

Programma:
19:30 – 20:00 Inloop
20:00 – 22:00 Bijeenkomst
22:00 – 23:00 Borrel

Het politiek café wordt gecombineerd met de maandelijkse afdelingsborrel. Deze begint om 18:00 op dezelfde locatie.

Locatie:
Café ’t Pakhuys
Voorhaven 46
3024 RP Rotterdam

4 oktober

18:00 uur

’t Pakhuys,
Voorhaven 46
Rotterdam