Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Fake News Forum (Ralf Dahrendorf Roundtable)

Donderdag, 18 oktober 2018 in Den Haag

Op welke manieren hebben Georgië, Turkije en Bosnië-Herzegovina last van nepnieuws? En hoe gaan ze daarmee om?

Nepnieuws of fake news is een probleem dat sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 vol in de schijnwerpers staat. Ook in Europa worden de negatieve effecten van fake news, en de rol van sociale media hierin, sindsdien in toenemende mate erkend. Er is een levendig maatschappelijk en politiek debat op gang gekomen over de oorzaken en effecten van fake news – zoals de tot de verbeelding sprekende ‘trollenfabrieken’ – en over de manieren waarop het effectief kan worden bestreden. Dat dé oplossing nog niet is gevonden, mag duidelijk zijn.

Om inzicht te geven in de verschillende manieren waarop landen last hebben van fake news en hoe zij dit actief tegengaan, organiseert het European Liberal Forum (ELF) het programma ‘Nepnieuws als bedreiging voor de democratie: een verslag uit de Europese grensregio’s’. Experts uit Georgië, Turkije en Bosnië-Herzegovina schijnen hun licht over de situatie in hun land.

Sprekers

  • Key note: Jasper Zuure, senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur en auteur van de essaybundel “#Woest – De kracht van verontwaardiging”
  • Medeni Sungur, Executive Director van de Freedom Research Association uit Turkije
  • Amer Tikvesa, van de Boris Divkovic Foundation uit Bosnië Herzegovina
  • Tamar Giorgobiani, Executive Director van het Free Democratic Institute uit Georgië

Meld je aan via Humanity House: reserveer hier je kaartje!

18 oktober

15.00 uur

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag