Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Discussieavond over lokale democratie – Barendrecht

Woensdag 19 februari 2020 in Theater Het Kruispunt in Barendrecht

Kom langs bij D66 Barendrecht op 19 februari samen met EVB voor een prikkelende discussieavond over lokale democratie. Discussieer mee én breid je netwerk uit in Barendrecht.

D66 Barendrecht organiseert op woensdag 19 februari samen met EVB (Echt Voor Barendrecht), een discussie avond over lokale democratie. Aan de hand van drie prikkelende stellingen worden bezoekers en panelleden van beide partijen uitgedaagd om met elkaar de discussie aan te gaan.

Geerten Waling zal als gespreksleider en deskundige steeds de thema’s kort toelichten.

De discussieavond in theater Het Kruispunt is gratis bij te wonen en wordt om 20:00 geopend door de twee partijvoorzitters. Wij staan vanaf 19:30 klaar om jullie allen welkom te heten.

Geerten Waling

Geerten WalingGeerten Waling is columnist in Elsevier Weekblad sinds januari 2019, daarvoor schreef hij al wekelijkse columns op de Elsevier-website. Ook schreef hij columns, opiniestukken en commentaren voor de Volkskrant. Daarnaast schrijft hij boekbesprekingen voor de Nederlandse Boekengids, onder meer in de vorm van een briefwisseling met collega-historicus Rob Hartmans. Waling voert ook gesprekken met auteurs voor het Youtube-kanaal Café Weltschmerz en is zo nu en dan commentator in diverse radio- en televisieprogramma’s, waaronder Buitenhof. Hij geeft lezingen over democratie in verleden, heden en toekomst en aanverwante sociale, politieke, historische en filosofische onderwerpen.

Sinds zijn studie geschiedenis en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam werkt Waling als docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Daar promoveerde hij in 2016 op het boek 1848 – Clubkoorts en revolutie, onder begeleiding van prof. dr. Henk te Velde en dr. Maartje Janse. Sindsdien werkt hij als postdoc onderzoeker aan dezelfde universiteit, waar hij onder meer coördinator is van het interfacultaire onderzoeksnetwerk Politieke Legitimiteit.

Zijn proefschrift werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. Zijn daaropvolgende boek Zetelroof werd genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs van 2017; het jaar erop gold dat voor het boek dat Waling schreef met prof. dr. Wim Voermans: Gemeente in de genen.

19 februari

19;30 uur

Theater Het Kruispunt