Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Algemene Afdelingsvergadering – Oktober

Dinsdag, 1 oktober 2019 in Rotterdam - Maaspodium, Sint-Jobsweg 3

De volgende Algemene Afdelingsvergadering (AAV) vindt op dinsdag 1 oktober plaats. Tweede Kamerlid Salima Belhaj zal de afdeling bijpraten over haar Cultuur-portefeuille in Den Haag en zal de fractie ingaan op actuele politieke, Rotterdamse onderwerpen...

Naast de gebruikelijke aangelegenheden, is deze AAV een voorbereiding op D66 Congres 110 (Breda, 9 november) waar de nodige organisatorische onderwerpen op de agenda staan. Op de AAV wordt dan ook ruim stilgestaan bij de mogelijkheid om moties voor te bereiden en te schrijven. Lees hieronder meer!

AAV documenten

Verander de koers van de partij met een congresmotie

Op elk D66 congres kan elk lid moties indienen om de koers van de partij bij te sturen. Waarom zou je dat eigenlijk doen? En hoe doe je dat? Hoe vergroot je de kans dat een motie wordt aangenomen?

Het D66 bestuur van Rotterdam ziet graag dat er vanuit de afdeling congresmoties worden ingediend om ook vanuit Rotterdam de landelijke koers van D66 te bepalen.

Tijdens de AAV introduceert voormalig raadslid Stefan Kroon de basiskennis over het edele handwerk van het indienen van moties. Daarna kunnen er voorstellen worden gedaan voor onderwerpen en contacten worden gelegd om voldoende steun te vergaren. Het doel is om vanuit Rotterdam in ieder geval een aantal congresmoties in te dienen tijdens het landelijk D66-congres op 9 november dit jaar.

1 oktober

19:30 uur

Maaspodium
Sint-Jobsweg 3
3024 EH Rotterdam