Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 23 september 2021

D66 zorgt voor betere informatie voor studenten op de huurmarkt

Rotterdam is een populaire plek om te studeren en om te wonen. Veel studenten zijn daarom al lang blij als ze een kamer in onze stad weten te vinden. Of ze niet te veel betalen voor die kamer, weten velen vaak niet. “Studenten weten niet goed wat hun rechten en plichten zijn bij het huren van een kamer” vertelt D66-raadslid Robin de Roon. De site weetwatjehuurt.nl is een uitwerking van een motie van Robin, waarin hij pleitte voor betere informatievoorziening richting studenten die willen gaan huren. Op de site staat verschillende informatie, van het niet betalen van te veel huur voor je kamer, tot het teken van je huurcontracten tot de oproep om geen bemiddelingskosten te betalen.