Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 juli 2021

De summer of love die er nooit kwam

Het hoge besmettingsaantal is helaas weer aanleiding om de coronamaatregelen te verscherpen. Deze verscherping betekent echter wel een volgende harde klap voor de nachthoreca en de evenementenbranche. Twee sectoren die het al zo moeilijk hadden tijdens corona.

Ontzettend zuur
Voordat bekend werd dat de coronamaatregelen weer verscherpt zouden worden, maakte Elene zich nog hard voor festivalorganisatoren in de stad. Omdat veel festivals in de laatste weken van de zomer zouden plaatsvinden, is het niet mogelijk om alle materialen bij één leverancier af te nemen. Om de festivalorganisatoren te ondersteunen, diende Elene donderdag een motie in die vraagt om coulant om te gaan met de tien dagen op- en afbouwtijd die normaliter gehanteerd wordt voor festivals. “Dat een dag later blijkt dat er tot 13 augustus helemaal geen festivals mogelijk zijn, is ontzettend zuur voor iedereen die uitkeek naar de summer of love” vertelt Elene, die vindt dat de overheid extra steun moet verlenen aan ondernemers die hierdoor in de financiële problemen komen.