Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 juni 2021

Wethouder van Gils legt rekening Coronacrisis niet bij de Rotterdammer

Deze maand is de voorjaarsnota van de Gemeente Rotterdam gepresenteerd. Daarin staan de plannen die het college voor de stad heeft omschreven. Het College legt de rekening niet bij de Rotterdammers meer, maar wil de stad uit de crisis investeren: “Juist nu het einde in zicht lijkt, willen we Rotterdam en zijn inwoners sterker uit de crisis laten komen,” aldus wethouder Arjan van Gils.

Veerkrachtige stad
In de onlangs gepresenteerde voorjaarsnota staat omschreven hoe de Gemeente Rotterdam de stad uit de crisis wil investeren. Onder de noemer ‘Rotterdam. Sterker Door’ wordt 114 miljoen euro geïnvesteerd in de economie; dit wordt onder andere gebruikt om het woningtekort op te lossen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in vernieuwing, ondernemerschap en duurzaamheid.

Gelijke kansen voor elke Rotterdammer
Om de veerkracht van de stad te vergroten, is het van belang dat ook in de Rotterdammer zelf wordt geïnvesteerd. Via Scholingsvouchers krijgen werkzoekenden de kans om zich bij te scholen, en verschillende groepen krijgen extra hulp bij de aanpak van armoede en schulden.

“Een veerkrachtige stad krijg je door te investeren in mensen, samenwerkingen en innovaties waarbij we niet alleen herstellen van afgelopen jaar, maar ook verder de toekomst in kijken… We leggen de rekening van de coronacrisis niet neer bij de Rotterdammer. Juist nu het einde in zicht lijkt, willen we Rotterdam en zijn inwoners sterker uit de crisis laten komen,” aldus wethouder Arjan van Gils.

De voorjaarsnota zal op 6 en 8 juli in de raad behandeld worden.