Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 juni 2021

ZomerTalent010 voor leerlingen groep 6, 7 en 8

Voor het tweede jaar op rij organiseert de gemeente Rotterdam een zomerprogramma voor Rotterdamse kinderen. Het programma heet ZomerTalent010 en vindt plaats van 26 juli tot en met 6 augustus. Wethouder Said Kasmi: “Mooi dat we Rotterdamse kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 een taalrijk programma kunnen aanbieden. Daardoor hebben ze minder last van een zomerdip en kunnen ze bij de start van het nieuwe schooljaar weer vlot aan de slag.”

Talenten ontdekken
In een programma van twee weken zijn leerlingen volop bezig zijn met taal, muziek, kunst, sport,
wetenschap, techniek, weerbaarheid en beroepsoriëntatie. Zo blijven ze bezig met taal en ontdekken en ontwikkelen ze hun talenten. Kinderen krijgen dit jaar de opdracht om voor hun eigen wijk  reclame te maken, zoals een reclamebureau dat doet. Ze maken met tekst en beeld hun eigen promotiemateriaal. De helft van de tijd werken ze aan dit project. De andere helft is er ruim aanbod in verschillende activiteiten.

Kasmi is blij dat de gemeente samen met partners in de stad voor het tweede jaar op rij een mooi
programma heeft gemaakt voor de zomerweken. ‘Het is voor veel kinderen nog steeds een rare tijd. De zomercampus heeft een uitdagend, leerzaam en leuk aanbod van activiteiten op het gebied van sport, spel en cultuur waar Rotterdamse kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik zou zeggen: “meld je vooral aan!”

Meerdere locaties
ZomerTalent010 wordt georganiseerd op locaties in de gebieden Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen Crooswijk en Noord. De activiteiten vinden plaats in kleine groepjes met een vaste docent en mentor. Kinderen krijgen daardoor persoonlijke aandacht en hebben altijd een vast aanspreekpunt. Nieuw dit jaar is het aanbod voor ouders én een programma voor leerlingen uit het speciaal basisonderwijs.

Speciaal basisonderwijs
Dit jaar komt er ook een programma voor leerlingen van het speciaal basisonderwijs. Daar is plaats voor tachtig leerlingen. En er is dit jaar aanbod voor de ouders van aangemelde kinderen. Zij kunnen gebruik maken van taalworkshops. Deze worden gegeven door professionele taalaanbieders waar de gemeente Rotterdam mee samenwerkt. Ouders kunnen ook informatie krijgen over financiën en hoe ze hun kinderen kunnen helpen met school.

Aanmelden
ZomerTalent010 wordt dit jaar georganiseerd door welzijnsorganisatie SOL. Er is nog plek.
Aanmelden kan nog tot en met 30 juni!