Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 oktober 2020

D66 en VVD zorgen voor lichtspektakel met oud en nieuw

Dankzij een motie van D66 en VVD gaat het Rotterdams college aan de slag met alternatieven voor de vuurwerkshows die normaal plaatsvinden op de Erasmusbrug, in Nesselande en Hoek van Holland tijdens de jaarwisseling. Gisteren maakte het college bekend in plaats van de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug van plan te zijn om in samenwerking met het Philharmonisch Orkest Rotterdam een lichtspektakel te willen organiseren in Rotterdam. Ook het AD besteedde al aandacht aan nieuwe plannen voor oud en nieuw!

Eerder maakte het college bekend de vuurwerkshows in de stad te annuleren, omdat grote bijeenkomsten niet zijn toegestaan binnen de geldende maatregelen. Maar D66 en VVD gingen hier niet mee akkoord en dienden een motie in. “We hebben het college aan het werk gezet om met een volwaardig alternatief te komen voor de viering van Oud en Nieuw. Hopelijk komt dat er nu met het lichtspektakel!””, aldus D66-raadslid Nadia Arsieni.

Perspectief bieden op een symbolisch moment
Voor veel mensen is de jaarwisseling een symbolisch moment. Een moment om terug en vooruit te kijken. D66 geeft aan dat het van belang is dat de overheid juist op zo’n moment perspectief biedt en in mogelijkheden denkt. “Wees creatief en bedenk hoe veiligheid en levendigheid wel samen kunnen gaan!” zo stelt Arsieni. “Ga in gesprek met de horeca- en evenementensector en benut hun creativiteit om tot veilige alternatieven te komen.”