Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 juli 2020

D66 gaat voor oud en nieuw groen!

Rotterdam is volop in ontwikkeling. Ondanks de coronacrisis wordt er in Rotterdam stevig doorgepakt en met zeven groene stadsprojecten. D66 is blij met het nieuwe groen in de stad en wil dat ook oude groen in stad zoveel mogelijk behouden blijft. “Een groene omgeving is goed voor mens en natuur, dus laten we ook proberen om Rotterdam zo groen mogelijk te maken!” aldus D66-fractievoorzitter Chantal Zeegers.

Oud groen
De afgelopen maand heeft D66 zich verschillende keren ingezet voor behoud van het bestaande groen in de stad. Zo stelde D66 samen met andere partijen vragen aan college over het door de gemeente weggemaaide natuurreservaat naast het Natuurhistorisch Museum. “Eeuwig zonde dat zo’n uniek stukje natuur in Rotterdam verloren is gegaan”, zo vertelde Chantal.

Verder heeft D66 zich in debat met de wethouder ook hard gemaakt voor het zo lang mogelijk behoud van bomen in de stad. “Bomen die moeten wijken voor herontwikkeling in de stad, worden soms onnodig of heel vroeg voor aanvang van de bouw al gepakt“, zo stel stelt Chantal. Zij wil van het college weten wat de mogelijkheden zijn om dit voortaan beter aan te pakken en groen langer te behouden. 

Nieuw groen
Verder is D66 blij met de plannen van het college met de ontwikkeling van nieuw groen in de stad. Zo verandert het Hofplein van een rotonde in groen stadspark, wordt de Maashaven een stadspark aan de rivier en ook de Hofbogen transformeren in een twee kilometer lang park in de stad. “Zo zorgen we ervoor dat Rotterdam een aantrekkelijke stad blijft om te wonen, werken en recreëren.” zo besluit Chantal.