Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 mei 2020

D66 staat voor vrijheid en wil effectieve discriminatie aanpak in de wijken

Vandaag, op 5 mei,  vieren we in de Nederland de vrijheid. Vrijheid is een groot goed, zo blijkt nu ook maar weer in tijden van de coronacrisis. Vrijheid om zichtbaar jezelf te kunnen zijn is een belangrijke waarde voor D66 Rotterdam. Helaas blijkt uit recent gemeentelijk onderzoek dat bijna 20% van de Rotterdammers nog te maken heeft met discriminatie. “Een schandalig hoog percentage, een inclusieve samenleving is dus nog ver weg”, aldus D66-raadslid Nadia Arsieni.

Grote verschillen per wijk
Uit het onderzoek van de gemeente blijkt dat er grote verschillen zijn in de stad. In sommige wijken is er nog amper sprake van discriminatie, terwijl in andere wijken (bijvoorbeeld Feijenoord en Wielewaal) meer dan 30% van de inwoners aangeeft te maken te hebben met discriminatie. “Inzicht in de oorzaken voor deze grote verschillen kunnen helpen voor een voor een effectieve aanpak van discriminatie” zo verwacht Nadia.

Wijkgerichte aanpak
Daarom vroeg Nadia het college afgelopen week onderzoek te doen naar deze oorzaken. Op basis van deze inzichten wil D66 dat het college een wijkgerichte discriminatie aanpak maakt. “Zo kunnen we voor verschillende wijken ook verschillende aanpakken en kunnen we discriminatie in Rotterdam effectief bestrijden”, besluit Nadia.