Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 24 april 2020

Coronacommissie blijkt succesvol!

De coronacrisis heeft ook gevolgen gehad voor de gemeenteraad. Speciaal voor corona gerelateerde zaken is de coronacommissie opgericht. De eerste twee coronacommissies zijn inmiddels een feit. In de eerste twee edities ging het voornamelijk over onderwijs, economie, veiligheid en zorg. D66 heeft zich in deze commissie onder andere hard gemaakt voor steun aan ondernemers, veiligheid van zorgpersoneel en de privacy gevolgen van de toezicht van camera-auto’s. Meer daarover kan je hier, hier en hier vinden.

De coronacommissie is een bijzonder commissie, alle raadsleden mogen onderwerpen agenderen en het woord voeren. De commissie vindt plaats op afstand. Alle raadsleden zijn uitgerust met de benodigde apparatuur om op afstand te kunnen vergaderen. Buiten de te verwachten kleine audio- en videoproblemen functioneert dit vooralsnog naar behoren. De coronacommissie staat vooralsnog nog één keer op de planning op donderdag 14 mei om 10.00. Hierna wordt er gekeken of de commissie nog langer doorgaat.