Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 februari 2020

D66 komt op voor onze leraren

D66 Rotterdam staat aan de kant van de leraren. Het onderwijspersoneel legde op 30 en 31 januari het werk neer. Dit naar aanleiding van het tekort aan leraren en het uitblijven van structureel geld vanuit het kabinet. D66 steunde de stakers en hun oproep. “Een meer dan terechte staking. De werkdruk is te hoog en de tekorten zijn te groot” aldus Elene Walgenbach.

 

Aanpak lerarentekort

Volgens D66-raadslid Elene Walgenbach moet alles uit de kast worden gehaald voor de aanpak van het lerarentekort: “Leraren werken elke dag aan de kansen van kinderen. Deze hele generatie verdient persoonlijke aandacht en het beste onderwijs. Dit staat onder druk.”

Minder administratieve druk

De fractie van D66 Rotterdam komt dan ook vandaag met een voorstel: “Het tekort wordt een steeds urgenter probleem. Er ligt een concept van noodmaatregelen bij de minister vanuit de G4. Wij vullen dit graag, samen met de leraren, aan.’’

De fractie van D66 wil met het voorstel extra administratieve lasten voor Rotterdamse docenten tegengaan. Ze roepen het stadsbestuur op om in te zetten op sterkere samenwerking tussen onderwijsopleidingen in de regio en duidelijke afspraken om te voorkomen dat administratieve lasten bij leraren komen te liggen.

Het voorstel werd tijdens de raadsvergadering van 30 januari unaniem aangenomen.