Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 februari 2020

Cees van der Zwan oud wethouder Rozenburg overleden

Deze week bereikte D66 Rotterdam het verdrietige bericht uit Rozenburg dat Cees van der Zwan op 82-jarige leeftijd is overleden.

Cees van der Zwan was voor D66 politiek actief in de toenmalige gemeente Rozenburg. Na zijn duoraadslidmaatschap werd hij wethouder in Rozenburg. In zijn portefeuille zaten onder andere de onderdelen ruimtelijke ordening en financiën. Door in 2003 niet te kunnen voldoen aan de woonplaatsvereiste, eindigde zijn wethouderschap na een jaar. Na woonachtig te zijn geweest in Rozenburg en Spijkenisse woonde Cees van der Zwan de afgelopen jaren in Brielle.

In Rozenburg is er ook aandacht voor het overlijden van de oud wethouder. Bij de dorpsentrees van Rozenburg is de  zwarte rouwwimpel aan de Rozenburgse vlag toegevoegd. En bij het gebiedskantoor hangt de Rozenburgse vlag halfstok. De komende gebiedscommissievergadering op 13 februari in de Raadszaal van Rozenburg zal er worden stilgestaan bij het overlijden van Cees van der Zwan.

Rozenburg, de groene parel midden in de havens, was tot 2010 een zelfstandige gemeente waarna het opging in Rotterdam.

Vlaggen in Rozenburg met rouwwimpel en halfstok.

Vlaggen in Rozenburg met rouwwimpel en halfstok.