Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 januari 2020

D66 wil meer zonnepanelen op Rotterdamse schooldaken

Als het aan D66 ligt wordt er tempo gemaakt met het aanbrengen van zonnepanelen op Rotterdamse schoolgebouwen. “We hebben hoge klimaatdoelstellingen als stad. Laten we daarom zo snel mogelijk aan de slag gaan met schooldaken die nog niet benut worden” aldus Elene Walgenbach en fractievoorzitter Chantal Zeegers.

 

Zoveel mogelijk schooldaken

De gemeente Rotterdam heeft als ambitie om de komende jaren zoveel mogelijk stroom voor de stad op te wekken via zonnepanelen, samen met bewoners, bedrijven en instellingen. Ook gemeentelijk vastgoed, zoals gymzalen en scholen, moeten daarbij voorzien worden van zonnepanelen.

Elene en Chantal willen met steun van GroenLinks, de PvdA en het CDA van het stadsbestuur weten hoe het staat met de ambitie om zoveel mogelijk Rotterdamse schoolgebouwen te voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is D66 vooral geïnteresseerd in hoeveel schoolgebouwen geschikt zijn voor de aanleg van zonnepanelen en op hoeveel van die daken deze inmiddels al zijn aangebracht.

Schooldakrevolutie

Niet alleen in Rotterdam, maar ook op nationaal niveau wordt ook veel aandacht besteed aan het plaatsen van zonnepanelen op schooldaken. “De stichting Schooldakrevolutie heeft hierin een voortrekkersrol” aldus Elene en Chantal. Ze willen van het stadsbestuur weten of de gemeente contact heeft met deze stichting en waarom de stichting geen ambassadeur heeft in de regio Rotterdam, iets wat ze wel hebben in andere regio’s. “Het zou mooi zijn als onze regio ook een ambassadeur krijgt. Dan kunnen we hier echt werk van maken”.