Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 november 2019

D66 regelt ondersteuning voor kwetsbare Rotterdammers

Rotterdam kent een groep die kwetsbaar is om dakloos te worden, namelijk de groep van mensen die levenslang een beperking hebben en daardoor een bepaalde basisondersteuning nodig hebben. “Dit is een zeer kwetsbare groep, denk aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Juist bij deze groep is voorkomen van dakloosheid essentieel om ergere problemen te voorkomen” aldus Ingrid van Wifferen.

Op tijd hulp bieden

Ingrid riep via een motie het stadsbestuur op om de mogelijkheden te verkennen om deze kwetsbare groep Rotterdammers die hun hele leven lang ondersteuning nodig hebben, zo goed mogelijk te begeleiden. “Als deze mensen dakloos dreigen te worden, is het juist het moment om ze hulp te bieden bij het vinden van een huis. Doen we dat niet, dan worden de problemen mogelijk nog erger.”

Onderzoeken

De oorzaken van dakloosheid werden al onderzocht door de gemeente en er is ook een groot onderzoek naar de zogenaamde bankslapers aangekondigd. Dit zijn mensen zonder vaste verblijfplaats die bij anderen verblijven. D66 wil nu dat ook risicogroepen worden meegenomen. Deze groepen zijn volgens Ingrid namelijk het best gebaat bij deze vorm van ondersteuning.