Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 november 2019

D66 niet eens met quotum GGZ-patiënten in ouderenflats

Verschillende partijen in de Rotterdamse raad pleiten voor een maximum aantal GGZ-patiënten in ouderenflats. Ingrid van Wifferen is het hier absoluut niet mee eens: “Niet iedereen met een psychiatrische aandoening is een tikkende tijdbom. Het wordt blijkbaar steeds normaler om mensen op deze manier weg te zetten en daar zal D66 altijd tegen blijven strijden.”


Incident

Vorige week was er een steekpartij in de Hoogvlietse flat De Kulk, waarbij een 62-jarige man werd doodgestoken. Tijdens een debat daarover, waar GGZ-patiënten werden weggezet als overlast gevend, benadrukte Ingrid ook al dat niet elke Rotterdammer met psychiatrische problemen ook een gevaar is voor de omgeving: “Het grootste deel heeft alleen zelf last van zijn problemen, maar plast niet in de lift, gooit niet zijn meubelen naar buiten.”

Voorstel

Er is een voorstel in de maak van Leefbaar Rotterdam waarin wordt voorgesteld om voortaan een quotum in te voeren voor het maximale aantal mensen met psychische – en/of verslavingsproblematiek in ouderenflats. D66 is hier fel op tegen. “Het is belangrijk dat we mensen geen angst aanjagen en spreken over quota of avondklokken alsof mensen met psychische problemen een plaag zijn die bestreden moet worden, in plaats van kwetsbare mensen die er in Rotterdam gewoon bij horen” aldus Ingrid.