Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 november 2019

D66 verwelkomt Boyan Slat in Rotterdam

The Ocean Cleanup van Boyan Slat, het grote project waarmee plastic uit de zee wordt gehaald, heeft een nieuwe ambitie. De boot genaamd ‘The Interceptor’ maakt het mogelijk om kilo’s plastic uit de meest vieze rivieren van de wereld te vissen. Op dit moment ligt de boot in de Leuvenhaven in Rotterdam. Volgens Fractievoorzitter Chantal Zeegers kan de boot als voorbeeld worden gebruikt in het streven om van Rotterdam een innovatieve en schone stad te maken.

Tijdens het begrotingsdebat op donderdag 7 november is de motie van D66 Rotterdam: ‘Boyan Slat in de stad’ aangenomen. De motie maakt het mogelijk om te onderzoeken hoe de boot binnen de bestaande bewustwordingscampagne over plasticgebruik kan worden ingezet. Dit om Rotterdammers en toeristen te informeren over de grote gevolgen van plastic op natuur, vissen en ander onderwaterleven in rivieren en zee.

Middels de motie kan de gemeente nu samen met The Ocean Cleanup bespreken hoe de The Interceptor goed in te zetten. D66 Rotterdam denkt bijvoorbeeld aan een eerbetoon in het Maritiem museum, of aan kleine bezoeken. We wachten de plannen met grote interesse af.