Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 oktober 2019

D66 stelt fiets centraal

Photo by Ernest Ojeh on Unsplash

D66 zet zich enthousiast in voor Rotterdam als fietsstad. Tijdens het debat over de Fietskoers 2025 heeft Fractievoorzitter Chantal Zeegers ervoor gezorgd dat de gemeente Rotterdam gaat kijken naar de mogelijkheid om landelijk fietsambassadeur te worden. En, omdat de fietsparkeergarages bij de stations vaak vol zijn, zal de gemeente, op verzoek van D66, verkeerd geparkeerde fietsen minder beboeten.  

Ook heeft Zeegers een debat aangevraagd over de rode deelfiets Jump, van Uber. Sinds vorige week, 24 oktober, zijn de rode Jump fietsen overal in de stad verschenen. Het systeem stimuleert fietsgebruik, maar kan ook leiden tot meer fietsparkeerproblemen en verrommeling in de stad. “D66 Rotterdam stimuleert fietsen, dus ook deelfietsen. Het is de toekomst van de stad. We willen alleen niet dat deelfietsen leiden tot overlast”, aldus Chantal.

Volgende week vindt het debat plaats over de begroting van het jaar 2020. Chantal is erg tevreden dat er meer fietstrommels zijn geplaatst en het aanvraagproces sneller verloopt, dat er flink wordt geïnvesteerd in ruimere fietspaden en in fietsparkeerplekken bij OV punten. D66 Rotterdam zal zich blijven inzetten voor de fietser. Het begrotingsdebat vindt plaats op 7 november en het actualiteitendebat over de deelfiets Jump vindt plaats op 14 november.