Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 september 2019

Vuurwerkkaart Rotterdam: vuurwerk mag waar het kan

Rotterdammers mogen iets minder vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw. Dit blijkt uit de nieuwe vuurwerkkaart. Maar op voorstel van D66 gaan Nesselande en Hoek van Holland wel grote professionele vuurwerkshows organiseren. Hiermee is het de bedoeling om schade en overlast door afval en onveilig afsteken te beperken.

Vuurwerk mag, waar vuurwerk kan

Op de nieuwe vuurwerkkaart [link naar interactieve kaart] staat precies waar Rotterdammers vuurwerk kunnen afsteken met de jaarwisseling. Voor deze kaart heeft de gemeente goed geluisterd naar de gebieden en de hulpdiensten. D66-raadslid Nadia Arsieni: “Het is belangrijk om schade en overlast door vuurwerk te verminderen. Tegelijkertijd kunnen Rotterdammers nog steeds vuurwerk afsteken op plekken waar die overlast gering is. Vuurwerk mag, waar vuurwerk kan. Ook de handhaving door de hulpdiensten is daarbij heel relevant.”

Nesselande en Hoek van Holland op kop

D66 kwam in maart met het voorstel om meer professionele shows te organiseren in Rotterdam. Ook Groenlinks, VVD en de PvdA ondersteunden deze oproep. De gemeente meldt nu dat ze budget geeft aan Nesselande en Hoek van Holland om dit jaar te starten. “Ik ben blij met de extra vuurwerkshows die hopelijk verwondingen en zwerfafval verminderen. Als dat lukt, zijn deze extra shows het begin van een trend voor de hele stad. Wij willen dat alle Rotterdammers op termijn een goed georganiseerde vuurwerkshow in de buurt hebben”, aldus initiatiefneemster Nadia Arsieni