Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 juni 2019

Voorjaarsnota: D66 Rotterdam blij met investeringen in cultuur, onderwijs en bruisend stadscentrum

Rotterdam investeert de komende jaren extra in cultuur. Dit blijkt uit de nieuwe financiële cijfers uit de voorjaarsnota. “Een investering in cultuur is een investering in de stad. Wij zijn heel blij met deze impuls in de creativiteit en levendigheid van onze stad”, aldus D66-fractievoorzitter Chantal Zeegers. Ook wethouder cultuur Said Kasmi is tevreden met de investering: “We gaan het iconische Boijmans van Beuningen klaarmaken voor de toekomst. Daarbovenop gaan we nieuwe culturele makers en initiatieven uit de wijk meer ruimte geven en zorgen we dus voor een inclusief cultuuraanbod”.

Met deze voorjaarsnota kiest het College voor grote veranderingen in de stad. D66 onderschrijft de grote ambities als kansengelijkheid voor alle Rotterdammers, meer woningen voor alle inkomens en de energietransitie.

D66 is bijzonder trots op de extra investeringen in het onderwijs. Het is onze ambitie om de volgende generatie Rotterdammers zonder achterstanden te laten opgroeien. Daarom krijgen leerlingen op Zuid elke week tot tien uur extra onderwijs. Ook is D66 verheugd dat maatwerk in de bijstand mogelijk gemaakt wordt zodat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen naar de nieuwe arbeidsmarkt.

De woningbouw productie gaat onverminderd door. Met aandacht voor groen, mobiliteit en de energietransitie. Een aantrekkelijke binnenstad blijft speerpunt. Chantal Zeegers: “Goed dat er – nu de Coolsingel bijna klaar is- ook ingezet wordt op de Groene Long, de verbinding tussen Blaak, Hofplein en de Hofbogen. D66 maakt zich al jaren hard voor het City-Lounge idee en we zijn blij dat ook deze coalitie zich daarvoor inzet”.

 

Uit de voorjaarsnota blijkt dat de gemeente te kampen had met forse tegenvallers. “Onverwacht viel de bijdrage vanuit de rijksoverheid tientallen miljoenen euro’s lager uit. Gelukkig hebben we als coalitie kunnen investeren in de dingen die voor de stad belangrijk zijn”, aldus Wethouder Financiën, Arjan van Gils.