Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 juni 2019

War(ning) On Drugs

Het AD Rotterdam meldde dat de zeer verslavende drug crystal meth in opkomst is in onze gemeente. Raadslid Nadia Arsieni vindt dit een zorgwekkend signaal: “Neemt de gemeente deze nieuwe drug welmee in het preventiebeleid? Hoe snel speelt de gemeente in op nieuwe trends?”.

Realistisch en progressief drugsbeleid

Daarom heeft D66 vragen gesteld aan het college over het Rotterdamse drugsbeleid. D66 pleit al jaren voor een realistisch en progressief drugsbeleid. Mensen zullen altijd hun toevlucht zoeken tot genotmiddelen, of het nou gaat om nicotine, alcohol, lachgas, cannabis, cocaïne, XTC of heroïne. De trends veranderen voortdurend, maar het gebruik is van alle tijden. Om stoom af te blazen, te ontspannen of om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Goed drugsbeleid bevat ook goede voorlichting, met name gericht op jongeren.

Nieuwe trends in voorlichting

D66 vraagt daarom naar de voorlichting aan onze Rotterdamse jongeren. Hoe snel kun je nieuwe ontwikkelingen daarin meenemen? Ook brengt het instituut Jellinek crystal meth specifiek in verband  met homoseksuele mannen en seksfeesten. D66 is er benieuwd naar hoe deze doelgroep wordt meegenomen in de preventie van overmatig gebruik.