Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 maart 2019

Rotterdamse gemeenteraad kiest Arjan van Gils als nieuwe wethouder

Arjan van Gils is 7 maart jl. geïnstalleerd als nieuwe wethouder van Rotterdam. Na de positieve stemming nam Arjan de felicitaties van de raad in ontvangst en nam hij plaats naast zijn collega-wethouder Said Kasmi.

De fractie, het bestuur en Arjan zelf zien de komende periode met veel vertrouwen tegemoet. Arjan neemt de portefeuilles Financiën, Organisatie, Haven en Majeure Projecten over van de vertrokken Adriaan Visser. Hieronder vallen onder andere het verkooptraject Eneco, het warmtebedrijf, de renovatie van de Maastunnel, de vernieuwde Coolsingel, De Hoekse Lijn en Feyenoord City. Eerder gaf Chantal Zeegers al aan dat Arjan “de stevige bestuurder is die onze ambitieuze agenda voor Rotterdam kan uitvoeren.”

Over Arjan

Met van Gils kiest de fractie voor een stevige bestuurder die zijn weg kent in het stadhuis. Hij heeft jarenlange ervaring met het stadsbestuur van Rotterdam en met alle grote ontwikkelingen binnen de stad. Arjan is niet alleen een echte Rotterdammer (geworden) maar ook al sinds jaar en dag een echte D66’er. De fractie heeft er vertrouwen in dat hij de juiste persoon is die onze ambitieuze agenda voor Rotterdam kan uitvoeren.

Arjan begon zijn loopbaan bij de politie. In de 20 jaar die hij daar werkzaam was, is hij van 1992 tot 1998 commissaris van de politie in Rotterdam-Rijnmond geweest. Daarna heeft hij zich in verschillende gemeenten ontwikkeld tot ervaren zwaargewicht. Hij heeft jarenlang diverse functies bekleed in het openbaar bestuur, waaronder gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeenten Enschede, Rotterdam en Amsterdam, waarbij hij zich altijd sterk heeft ingezet voor de positionering van de stad waar hij voor werkte.

Wij wensen Arjan veel succes de komende periode!