Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 februari 2019

D66 draagt Arjan van Gils voor als wethouder

D66 draagt Rotterdams zwaargewicht Arjan van Gils (63) voor als opvolger van de vertrokken wethouder Adriaan Visser. “Van Gils heeft jarenlange ervaring met het stadsbestuur van Rotterdam en met alle grote ontwikkelingen binnen de stad. Hij is de stevige bestuurder die onze ambitieuze agenda voor Rotterdam kan uitvoeren”, aldus fractievoorzitter Chantal Zeegers.

 

Vertrouwen
De D66-fractie draagt Van Gils met veel vertrouwen voor. Hij neemt de portefeuilles Financiën, Organisatie, Haven en Majeure Projecten over. Hieronder vallen onder andere de renovatie van de Maastunnel, de vernieuwde Coolsingel, De Hoekse Lijn en Feyenoord City. Van Gils wordt zo snel mogelijk gepresenteerd aan de gemeenteraad waarna er wordt gestemd over zijn voordracht.

Van Gils: “Mijn belangrijkste drijfveer is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze geweldige stad. Na een lange carrière zie ik dit als kers op de taart. Graag zet ik mijn energie, kennis en ervaring in om de stad en de Rotterdammers te dienen.”

Over Arjan van Gils
Arjan van Gils – woonachtig in Rotterdam – begon zijn loopbaan bij de politie. In de 20 jaar die hij werkzaam was bij de politie was hij van 1992 tot 1998 commissaris van de politie in Rotterdam-Rijnmond.

Daarna heeft Van Gils zich in verschillende gemeenten ontwikkeld tot ervaren zwaargewicht. Hij heeft jarenlang diverse functies bekleed in het openbaar bestuur, waaronder gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeenten Enschede, Rotterdam en Amsterdam, waarbij hij zich altijd sterk heeft ingezet voor de positionering van de stad waar hij voor werkte. Hij is momenteel secretaris-algemeen directeur (ad interim) van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Van Gils heeft ruime ervaring met de portefeuilles organisatie en financiën, is bekend met de haven en is zeer vertrouwd met ambitieuze grootstedelijke projecten. Als gevolg van zijn loopbaan voelt hij zich bovendien thuis in het stadhuis en beschikt hij over een ruim netwerk, zowel in de stad als in de regio. Hij is daarmee een ultieme verbinder naar de hele raad en de stad.