Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 31 januari 2019

D66: gemeente regierol bij voorlichting seksuele diversiteit

D66 vindt dat de gemeente Rotterdam een regierol moet pakken om voorlichting over seksuele en genderdiversiteit op alle Rotterdamse scholen te stimuleren. Ook moet er zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van ervaringsdeskundigen.

Hiervoor diende Nadia Arsieni afgelopen donderdag 31 januari een motie in.

Sinds 2012 is LHBTI-voorlichting verplicht op alle scholen in het basis- en middelbaar onderwijs. LHBTI-organisaties signaleren echter dat sommige scholen geen voorlichting geven terwijl het wel verplicht is. En als het wel gebeurt, is dat lang niet altijd op de juiste manier. Scholen maken bijvoorbeeld onvoldoende tijd beschikbaar of geven voorlichting met een niet- inclusieve boodschap.

“De Nashvilleverklaring laat zien dat goede LHBTI-voorlichting op alle Rotterdamse scholen nog steeds hard nodig is.” aldus Nadia Arsieni, raadslid D66 Rotterdam.

De gemeente moet deze kwalitatief goede LHBTI-voorlichting ondersteunen, waarbij de lessen worden vormgegeven in samenwerking met LHBTI-organisaties. “Voorlichting werkt het beste als een lhbti’er een persoonlijk verhaal vertelt. Dat maakt indruk op leerlingen”, aldus Arsieni. D66 wil een maximaal bereik van deze lessen op alle scholen in Rotterdam.

De motie werd door de gemeenteraad met 34 stemmen voor en 9 stemmen tegen aangenomen.