Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 januari 2019

Stille tocht tegen geweld tegen vrouwen ‘Het overkomt ons allemaal en veel te vaak’

Na een aantal afschuwelijke incidenten in Rotterdam is een stille tocht georganiseerd tegen geweld tegen vrouwen. Daarom kwamen op zaterdag 29 december honderden mensen bijeen. Samen vragen zij om aandacht  voor dit maatschappelijke probleem.

Rotterdamse incidenten
In een paar weken zijn drie jonge Rotterdamse vrouwen vermoord: een 29-jarige vrouw in Zuidwijk, een studente in Kralingen en midden december de moord op de 16- jarige Hümeyra Öz. Reden genoeg voor Dona Daria, SPIOR (koepelorganisatie van Rotterdamse islamitische instellingen) en antidiscriminatiebureau RADAR/IDEM om de stille tocht te organiseren.

Nadia Arsieni: “het overkomt ons allemaal en veel te vaak”
Vice-fractievoorzitter van D66 Rotterdam Nadia Arsieni sprak de menigte toe: “Het overkomt ons allemaal en veel te vaak… we gaan zorgen voor een trendbreuk. Om onverdraagzaamheid en geweld te stoppen en op te komen voor kwetsbaarheid! Het is tijd voor een nieuwe norm. De Rotterdamse norm van wederzijds respect voor elkaar.” (Link naar de volledige toespraak.) Ook verschillende andere raadsleden en burgemeester Aboutaleb hielden een toespraak.

Burgemeester Aboutaleb onderzoekt samen met de gemeenteraad wat werkt om dit probleem op te lossen. Nadia Arsieni zal vanuit de D66-fractie de burgemeester hierbij ondersteunen. D66 Rotterdam heeft geweld tegen vrouwen hoog op de agenda staan en zet zich in voor effectieve maatregelen.