Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 januari 2019

D66 Rotterdam blij met volgende stap Feyenoord City

De volgende stap richting een iconisch stadion en een impuls op Rotterdam-Zuid is gezet. De directies van de club en het stadion van Feyenoord hebben op 21 december 2018 hun handtekening gezet bij het project Feyenoord City. Dit grote project heeft een kostenplaatje van in totaal ruim 400 miljoen euro. Hiermee wordt een nieuw stadion voor Feyenoord gerealiseerd, maar ook een krachtige gebiedsontwikkeling in gang gezet.

Wethouder Visser van Financiën en Majeure Projecten toont zich in een interview met RTV Rijnmond blij “Dit is een heel belangrijke stap. We zijn al lang met elkaar in gesprek en het was wachten op de Feyenoord-familie om de stap te nemen”, aldus Visser. In de afgelopen maanden zijn stevige gesprekken gevoerd tussen wethouder Visser en Feyenoord over de voorwaarden van het project. Over het belangrijkste issue, het spelersbudget, is dus een akkoord bereikt waar alle spelers zich in kunnen vinden.

Gebiedsontwikkeling voor Rotterdam Zuid
Chantal Zeegers, fractievoorzitter D66 Rotterdam, is ook zeer tevreden met deze stap. “Met het akkoord van Feyenoord is dit iconische project steeds tastbaarder. Ik ben er blij mee dat Rotterdam er een nieuw icoon mee krijgt. Maar het belangrijkste is dat Rotterdam, en met name Zuid, zal meeprofiteren omdat het een grootschalige gebiedsontwikkeling mogelijk maakt.”

Nog een lange weg te gaan
Ondanks het goede nieuws zijn, gaat het nog wel even duren voordat het stadion er staat en de wijk kan meeprofiteren. Wethouder Visser: “Ik ben altijd voorzichtig, want ik weet wat er nog voor hobbels voor ons liggen. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van de prijzen in de bouw.” Zeegers: “Het is belangrijk dat ook de Rotterdamse bevolking voordeel heeft bij dit project. Er moet nog flink gewerkt worden aan de parkeerproblemen, in goede participatie met de buurtbewoners en draagvlak onder de supporters.”