Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 6 januari 2019

Cees van Rees ontvangt de Kees van Loon penning

Op 18 december reikte Tim de Haan de Kees van Loon penning uit aan Cees van Rees. Hier lees je waar de Kees van Loon Penning voor staat en de reactie van Cees op het in ontvangst nemen van deze penning waarbij hij zich graag voorstelt aan die hem nog niet kennen.

De Kees van Loon Penning

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 lag D66  – allereerst landelijk – in de touwen. De Nacht van Van Thijn was geweest, de kabinetscrisis rond Ayaan Hirsi Ali moest nog komen. En in het najaar van dat jaar sprak Van Mierlo openlijk zijn twijfel uit over het voortbestaan van de partij. Uiteindelijk achtte ook hij ons hard nodig. Op 22 november 2006 behaalden we landelijk moeizaam 3 zetels.

Dat was de electorale, neergaande  lijn waar we ons in bevonden. Een die we lokaal nog wat sterker voelden  in een – zeker toen – Leefbaar-stad Rotterdam. Tim de Haan herinnert die campagne als guur, waterkoud weer met desastreuze peilingen die zo tussen de 0 en de 1 zetel schommelden.

Er was een lid van onze, nog geen 400 leden tellende afdeling die er met kop en schouders qua onverwoestbaar optimisme en daadkracht bovenuit stak: Kees van Loon!

Brievenbussen werden door hem in de hele stad gevuld, posters geplakt en flyers met groot enthousiasme uitgedeeld terwijl  een grom en een sneer glimlachend door hem in ontvangst werden genomen.
Sterker nog, het motiveerde hem om het gesprek aan te gaan met deze kiezers. Het cement waar we als vereniging mee opbouwen, het betonnen fundament waar we op rusten!

We besloten we Kees van Loon na de onvermijdelijke evaluatie te eren met een penning. Deze penning, reiken we sindsdien uit aan een D66 lid die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor D66 Rotterdam.

Het bestuur heeft besloten de penning in 2018 uit te reiken aan Cees van Rees.

Belangeloos is hij ongelofelijk vaak van de partij wanneer we bijvoorbeeld op campagne gaan. En dan niet alleen wanneer we een oproep plaatsen. Sterker nog hij benadert het bestuur met plannen en ideeën voor acties die we in zouden kunnen zetten. Niet alleen voor de partij breed zet Cees zich in, ook voor individuele leden staat hij paraat. 

Inmiddels als vertrouwenspersoon waar hij met zijn rust en empathie bij uitstek voor genipt is. Maar velen zullen hem vooral kennen vanuit zijn betrokkenheid om kandidaten te steunen, te helpen in hun (interne) campagnes, om voor ze op de barricaden te gaan. Zulke leden zijn zo belangrijk voor onze interne democratie. Ze geven het vertrouwen je te kandideren, motiveren je om er voor te gaan!

Reactie van Cees van Rees

Tijdens het kerstdiner op 18 december 2018 werd ik door het bestuur aangenaam verrast. Nadat Tim de Haan, Chantal Zeegers en Robin de Roon een terugblik 2018 hadden gedaan (waarin o.a. Gerda Eeuwijk werd gememoreerd) en we met ruim 50 leden tussendoor van een driegangendiner konden genieten.

Zéér vereerd en oprecht dankbaar ben ik, dat ik deze penning in ontvangst heb mogen nemen.

Kees van Loon was een lid dat met kop en schouders qua onverwoestbaar optimisme en daadkracht boven de leden van de afdeling in 2006 uitstak. Hij werd toen geëerd met een penning die inmiddels traditie is geworden.
Het is een eer voor mij om met Kees van Loon te worden vergeleken en me in het rijtje mag scharen van andere illustere voorgangers!

Mijn wieg stond in Delfshaven en ben in 1963 naar IJsselmonde verhuisd. Daar ontmoette ik mijn vrouw Charlotte. In 1991 zijn we naar West Brabant verhuisd en in maart 2016 (na mijn pensioneering) teruggekomen. In West Brabant was ik o.a. actief voor D66 als fractiemedewerker en voorzitter van Progressief Halderberge (een samenwerking tussen D66, Groen-Links en de Partij v/d Arbeid). 

Op de vraag waarom ik lid ben van D66 antwoord ik omdat ik een sociaal – liberaal ben. Omdat de ideale D66 – samenleving, democratisch, duurzaam, sociaal en open is.

Waarden als individuele vrijheid en sociale cohesie zijn belangrijk, wij willen een wereld waarin mensen vrij zijn in verbondenheid, identiteit in diversiteit, daar sta ik achter. 

Bijzonder dankbaar ben ik voor de wijze waarop men mij (in korte tijd) heeft geholpen de weg te vinden binnen de afdeling van D66 Rotterdam. Zonder deze hulp zou ik niet actief kunnen zijn.

Ik wens iedereen all the best voor 2019!

Cees van Rees.