Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 22 december 2018

Een warme winterse kerstgroet van de fractie en wethouders D66 Rotterdam

De feestdagen, kerst en oud&nieuw zijn een moment van reflectie. Een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. We begonnen het jaar verdrietig. In januari namen we afscheid van D66-raadslid en vice-fractievoorzitter Gerda Eeuwijk. Helaas moesten we haar enthousiasme en haar campagne-ontbijtjes missen tijdens campagneperiode, maar zij is vaak in onze gedachten geweest. Gelukkig hebben we na een intensieve periode, met een ambitieus verkiezingsprogramma, vijf zetels in de gemeenteraad bereikt. Ook de coalitieonderhandelingen waren succesvol, waardoor we opnieuw met twee wethouders deel uitmaken van het Rotterdamse college. 2018 sluiten wij af als een mooie en leerzame periode waar wij als fractie trots op zijn.

Wij zijn trots op de resultaten die wij dit jaar hebben behaald. Zo zijn we in samenwerking met de coalitie tot een mooi coalitieakkoord gekomen. Hierin staan veel van onze ambities verwoord op het gebied van duurzaamheid, wonen, onderwijs, stadscultuur, armoede-aanpak en aandacht voor LHBTI. De laatste week voor het reces bracht bovendien veel goed nieuws met zich mee: de verkoop van de aandelen Eneco, het groene licht van Feyenoord voor de bouw van het nieuwe stadion, en een concrete stap om een duurzaam Rotterdam dichterbij te brengen. We blijven ons inzetten voor een groene en duurzame wereldstad, met woonruimte voor iedereen. Een stad om jezelf te kunnen zijn, jezelf te ontplooien en, wanneer je dit wilt, te recreëren, winkelen en feestvieren.

D66 heeft een heldere boodschap, met gedeelde waarden en een allesomvattend verhaal. We staan positief tegenover verandering en zoeken naar manieren om deze in goede banen te leiden. We geloven in de kracht van mensen en we waarderen de kracht van het verschil. We zijn sociaal en liberaal. Ook onze ambities voor 2019 komen hieruit voort. Die van de fractie, wethouders, bestuur, gebiedscommissies, wijkraadsleden en alle andere leden die zich inzetten voor een levendige stad.

Gelukkig hebben we voldoende inspiratiebronnen om deze ambities waar te maken. Wij kijken met enthousiasme terug op de speech van Sigrid Kaag tijdens de Abel Herzberg-lezing en het optreden van Rob Jetten in Buitenhof. De cirkel is voor mij als fractievoorzitter rond met een quote van Alexander Pechtold toen hij aan zijn voorzitterschap begon: “Wij stellen iedereen in staat erbij te horen. Zijn plek te hebben. Wij gunnen het iedereen medeverantwoordelijkheid te dragen, deel te zijn van de gemeenschap. Wij kunnen er niet tegen als mensen apart staan. Buiten hun schuld hun hand moeten ophouden (Rotterdam, 2007)”.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2019.

Een warme groet,

Chantal, Nadia, Ingrid, Elene, Robin, Said en Adriaan