Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 december 2018

Problemen rondom welzijnswerk Humanitas

De afgelopen tijd zijn er bij D66 een groot aantal klachten binnen gekomen over het welzijnswerk in Feijenoord, uitgevoerd door Humanitas. Dit gaat onder andere over het verdwijnen van activiteiten, het gebrek aan goede samenwerking met vrijwilligers en het verdwijnen van verschillende Huizen van de Wijk, waaronder het Ravennest en Oleander.

Het belangrijkste is echter het gebrek aan vertrouwen onder vrijwilligers en bewoners als gevolg van de manier van werken van Humanitas. Dit was voor Ingrid van Wifferen reden om samen op te trekken met de SP en een Regeling van Werkzaamheden in te dienen.

Al deze zaken leiden namelijk tot diepe ontevredenheid bij verschillende groepen bewoners en vrijwilligers en daarover wil Ingrid graag in gesprek met de wethouder.

Ingrid is ook in gesprek gegaan met Humanitas zelf en heeft ook hun kant van het verhaal gehoord. Desalniettemin vonden wij het nodig om dit aan te kaarten.

Het onderwerp zal op 19 december worden behandeld in de commissie ZOCS.