Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 november 2018

LHBTI – Van tolerantie naar acceptatie

Het college heeft de mooie ambitie om de LHBTI-acceptatie maximaal en aantoonbaar te verbeteren in 2022. “Homoseksuelen, biseksuelen en transgenders hebben het moeilijk. Nog steeds voelen zij zich te vaak onveilig en niet geaccepteerd.

Van tolerantie naar acceptatie

Het is belangrijk om de stap van tolerantie richting echte acceptatie te maken in Rotterdam. Zo kan iedereen volwaardig meedoen in de Rotterdamse samenleving.” Aldus Nadia Arsieni, D66-gemeenteraadslid. In de begroting spreekt het college verder uit dat er aantoonbaar meer acceptatie van (seksuele) diversiteit moet komen en dat afkomst, seksualiteit, sekse of levensovertuiging horen er niet toe te doen voor de kansen in het leven.

Samen met DENK heeft D66 de motie “Acceptatiemonitor” ingediend. In de motie wordt gevraagd om een meting van de acceptatie van diversiteit op basis van o.a. geaardheid, sekse, afkomst, religie en leeftijd. Ook moet het college een plan overleggen over hoe zij de komende jaren gaan meten dat de acceptatie daadwerkelijk stijgt.

“Het is mooi dat het college deze doelstelling heeft, maar we moeten nu al beginnen met meten om te weten dat bijvoorbeeld de LHBTI-acceptatie echt is toegenomen.” Vertelt Nadia Arsieni. De motie van D66 en DENK voor een acceptatiemonitor is aangenomen.