Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 oktober 2018

In heel Rotterdam winkels open op zondagochtend

Chantal Zeegers heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 oktober samen met DENK Rotterdam het initiatiefvoorstel ‘Modernisering van de Rotterdamse winkeltijden op zon- en feestdagen’ geïntroduceerd. Het initiatiefvoorstel geeft volgens Zeegers meer keuzevrijheid aan ondernemers: “Voor de verkiezingen hebben we veel gesprekken gevoerd in de stad, ook met winkeliers, er bleek veel behoefte te zijn aan ruimere openingstijden. We voelen ons gesteund door de brancheverenigingen.”

Rotterdam heeft een divers winkelaanbod. Het is een plek waar ondernemerschap wordt verwelkomd en waar de creativiteit van ondernemers identiteit geeft aan de stad. De levendigheid die hiermee gepaard gaat is van cruciaal belang voor duurzame groei in alle facetten: toerisme, huisvesting en economie. De detailhandel speelt hierin een belangrijke rol en kan extra worden ondersteund door de winkeltijden te verruimen.

Op dit moment kunnen alleen winkeliers in het centrum van Rotterdam hun winkels openen op zon- en feestdagen. Door dit mogelijk te maken voor alle winkeliers in de stad worden kansen geboden en wordt ongelijke concurrentie bestreden. Het stimuleert daarmee levendigheid in alle wijken, biedt ruimte voor extra ondernemerschap en geeft kans aan duurzame groei van de stad.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering benadrukte Zeegers dat het heel belangrijk is om in een moderne stad als Rotterdam te kijken naar nieuwe winkeltijden. “We realiseren ons heel goed dat zondagsrust voor sommige groepen gevoelig ligt. Daar willen we ook rekening mee houden. Maar alles overwegende willen we toch de openingstijden verruimen in de hele stad.” Het initiatiefvoorstel wordt doorgeleid naar het college om te worden geagendeerd bij de commissie EDEM (Commissie Energietransitie, Duurzaamheid, Economie en Mobiliteit).

Thema

Levendige stad

Lees meer