Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 augustus 2018

Vliegtuigoverlast verdient aandacht

Op 17 juli heeft Robin de Roon (als vervanger van Chantal Zeegers) een werkbezoek gebracht aan RTHA, samen met Jan Paternotte (woordvoerder luchtvaart TK) en raadsleden van omliggende gemeenten. Naast een gesprek met de directie is gesproken met omwonenden van de luchthaven, die zich zorgen maken over de overlast. Zij hebben zich verenigd als ‘Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast’.

Jan Paternotte zet tevens in op schonere en stillere vliegtuigen. Dergelijke afspraken kunnen worden opgenomen in het nieuwe Luchtvaartbesluit van de minister. Dit is echter uitgesteld tot 2023. In de tussentijd is het van belang ook aandacht te blijven schenken aan dit onderwerp. “In de vorige periode heeft D66 raadslid Stefan Kroon geregeld de terminal-uitbreiding niet in het bestemmingsplan op te nemen, om te voorkomen dat op uitbreiding wordt voorgesorteerd.” aldus de Roon.

Op 23 juni was Chantal Zeegers ook aanwezig bij het Landelijk Protest Luchtvaartgroei in Rotterdam. Hierbij waren ook D66 statenlid Ria Oosterop-Leussen en gemeenteraadslid van de gemeente Lansingerland Ineke den Heijer aanwezig. Zij hebben de signalen en protesten aangehoord en informatie opgehaald over de ervaren problemen. “Dit onderwerp verdient onze aandacht. Wat ons betreft wordt de geluidsruimte niet uitgebreid. Bewoners moeten beschermd worden tegen geluidsoverlast en gezondheidsbelasting door uitstoot van (ultra)fijnstof.”.