Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 augustus 2018

Maak van HBS pand een culturele broedplaats!

Op 9 juli meldde het AD Rotterdam dat dansateliers, podium GRAUS en SKAR gezamenlijk een cultureel centrum willen maken van het voormalige HBS pand aan de ‘s Gravendijkwal. Het pand is eigendom van de gemeente en staat op het punt om verkocht te worden. “We waarderen het initiatief van deze culturele partijen en hechten veel waarde aan een goede spreiding van dergelijke broedplaatsen door de hele stad” aldus fractievoorzitter Chantal Zeegers. Daarom stelde zij hier schriftelijke vragen over.

De ambitie voor spreiding en uitbreiding van atelier- broedplaatsen wordt ook onderstreept door het gemeentelijke atelier- en broedplaatsenbeleid. Daarom zijn we benieuwd of de gemeente gehoor gaat geven aan de oproep van de partijen en het pand aan hen gaat verkopen. Een eerdere D66 motie uit 2017 van Nils Berndsen riep het College al op de maatschappelijke meerwaarde mee te wegen bij de verkoop van gemeentelijk vastgoed. “We zijn benieuwd in hoeverre dit gebeurt en hoe de gemeente zich inzet om deze en vergelijkbare culturele initiatiefnemers te ondersteunen.” aldus Zeegers.