Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 april 2018

Maak kennis met …

In de nieuwsbrief van februari hebben wij kennis gemaakt met Duer Dania. In de nieuwsbrief van maart maken wij kennis met Leonoor. Wil je meer van Leonoor weten, mail dan het bestuur!

Wie ben je?

Mijn naam is Leonoor den Ottolander, bijna 32 lentes jong en woon sinds 4 jaar in hartje Rotterdam: de stad waar ik ben gedoopt en heb leren lopen. Geboren in Chili en opgegroeid in Dordrecht en Bussum. Ook heb ik daarna nog een paar jaar in Zuid-Amerika gewoond en gewerkt als consultant. Professioneel gezien is mijn missie: winning hearts and minds for sustainability.  In mijn huidige dagelijks werk als Business Developer voor een sociaal onderneming (tech scale up GoodUp in 020…) richt ik mij op verduurzaming van het bedrijfsleven en het activeren van medewerkers om een een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. Vooral de wat meer behouden en conservatieve heren en dames in het bedrijfsleven overtuigen om in actie te komen vind ik mooie uitdaging! Gelukkig houd ik daarnaast nog genoeg tijd over voor sport en linkse hobbies: vroeger hoog gehockeyd; nu tennis, zumba en yoga klasjes in de sportschool; op avontuur in de natuur, reizen, cultuur, koken, lezen en spontane mooie gekkigheid met vrienden en familie.

Sinds wanneer ben je lid van D66

Tijdens mijn studies Internationale Betrekkingen in Groningen en Environment and Resource Management is mijn interesse voor politiek en duurzaamheid aangewakkerd. D66 profileerde zich destijds onder studenten als sociale, liberale, internationaal georiënteerde en duurzame partij met inhoud. Dat maakte me nieuwsgierig. Wegens andere prioriteiten en werkavonturen in het buitenland lang slapend lid geweest, maar sinds begin 2019 ontwaakt als actief lid in Rotterdam.

Wat maakt dat jij je verbonden voelt met D66?

Ik kom uit een maatschappelijk betrokken, werelds en intellectueel nest. Opgegroeid als kind van PvdA stemmers in een VVD omgeving. De wereld samen progressief een stukje mooier maken, waarin iedereen mag mee doen, ruimte en kansen krijgt om zich te ontplooien en eigen verantwoordelijkheid draagt is mij met de paplepel meegegeven. Over de jaren is daar mijn persoonlijke drijfveer voor duurzaamheid en samenwerken om problemen op te lossen bijgekomen. De vijf richting wijzers in het algemeen, en specifiek het verbindende karakter, de visie en ambitie op gebied van duurzaamheid, dialoog aangaan met anders denkenden, de internationale oriëntatie en constructief willen aanpakken zijn elementen van D66 waar ik me persoonlijk mee verbonden voel. En niet te vergeten de no nonsense mentaliteit en gevatte humor van de Rotterdamse afdeling. #jatochnietdan?

Waar zet jij je voor in binnen onze afdeling.

Eind vorig jaar heb ik het stadscongres bijgewoond en dat vond ik heel inspirerend. Ik heb leuke mensen ontmoet en tijdens kerstdiner ook een beter beeld gekregen van wat ik lokaal voor de partij doet. Omdat ik graag inhoudelijk geprikkeld word en een bijdrage wil leveren, ben ik sinds kort betrokken bij werkgroep Duurzaamheid en ga ik met veel plezier af en toe het gesprek aan met Rotterdammers op de markt.

De open vraag waar mensen zelf kansen zien om onze stad mooier, duurzamer en socialer te maken heeft al boeiende antwoorden opgeleverd:

Van Rotterdams chagrijnig tot buurt initiatieven, zo hoor je nog eens wat waar we als D66 iets mee kunnen.

Wat moeten andere leden weten?

Ik ben over het algemeen beter in het voeren van spontane gesprekken op de markt dan in het uitdelen van flyers en appels. Is waarschijnlijk nog beter voor het milieu ook. En oja misschien wat brutaal,  maar ik ben zelf ook weer op de markt, dus leuke inspirerende mannen mogen zich melden 😉 [red: geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bestuur voor de contactgegevens]

Wie nodig jij uit voor in de volgende nieuwsbrief.

Florinske Deutman, nieuw lid van werkgroep Duurzaamheid Rotterdam

In de nieuwsbrief van januari 2019 maakte je kennis met Pelle.  En in de nieuwsbrief van februari volgde Duer Dania. Hij vertelde over zijn betrokkenheid bij onze afdeling