Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 3 maart 2017

Met de metro naar het strand: de Hoekse Lijn komt er!

© Gemeente Rotterdam

Fractievoorzitter Samuel Schampers en wethouder Langenberg (mobiliteit) hebben zich hard gemaakt voor de spoorverlenging naar Hoek van Holland en hij komt er! Het strand wordt vanaf 2019/2020 bereikbaar met de metro. Schampers: “De toegankelijkheid van Hoek van Holland wordt vergroot en mensen hoeven niet meer met een vervuilende auto naar het strand! Wij zijn hartstikke blij!”

Met het vaststellen van het bestemmingsplan in de gemeenteraad vorige week donderdag is besloten dat het spoor verder verlengt gaat worden en direct aan het strand eindigt. Hiermee kan men vanuit het centrum van Rotterdam in een keer naar het strand van Hoek van Holland reizen en andersom. Dit is niet alleen fijn voor de strandliefhebbers, maar de toegankelijkheid van Hoek van Holland wordt hiermee vergroot.